19 Kasım 2010 Cuma

3 adımda Youtube ünlüsü



Arada sırada burada Youtube'dan ünlü olup albüm çıkarmış kişilere değinirim. Hazır Youtube açılmışken nasıl Youtube ünlüsü olunur hemen anlatacağım. Denenmemiştir, çalışma garantisi yoktur. Youtube'da edindiğim tecrübeler dayanarak (sanki adama tecrübe diyor sanki Tibet'te 7 yıl geçirmiş :)) işkembeden uydurduğum adımları yazacağım.

1-Şarkı söyle ! : Komedi yapacağım deyip ana dalga medyaya geçiş yapanlar genellikle hüsranla sonuçlanıyor. En garantisi şarkı söylemek. Biraz şarkı söyleyebiliyorsan iş tamamdır.

2- Doğru şarkıyı seç ! : Yerli fazla ünlümüz olmadığı için Youtube'dan çıkan yerli örnek verme konusunda çok zorluk yaşadım, yaşadığım zorluklar sonucunda bir sonuca ulaşamadım.(Ülen 3 video izledin zorluk diyorsun). Yabancıların özellikle İngilizce şarkı söyleyecek arkadaşların şu iyi bellemesi lazım "Cover şarkı tamamdır, hele bir de akustik coversa tadından yenmez". Bu bilgiden sonra sıra şarkı seçiminde aşağıda olan 3 şarkıyı kayıt ettikten sonra gelsin aboneler.

 a) Kings of Leon - Use Somebody (Lisa Lavie)
 b) Lady Gaga - Poker Face (Alyssa Bernal Albümü yakın zamanda çıktı)
 c) Bruno Mars - Just The Way You Are (David Choi Yeni trend bu şarkı)
  Bonus Şarkılar : Katy Perry - Teenage Dream (Mike Topmkins), Natasha Bedingfield - Unwritten (Esmee Denters)

3- Yakışıklı veya güzel olmak önemli değil sevimli olmak avantajlı ! : Bu yapılabilecek bir şey değil tamam. Eğer sevimli olduğunuzu düşünüyorsanız avantajlısınız. (Yakışlı değil sempatik kavramı galiba bir burada işe yarıyor :))

Hadi bakalım tarifi verdim, ünlü olmak size kalmış. Bu saçma yazı için zamanınız aldığım için özür dilerim. He bu arada beni Youtube'dan da takip etmek gibi bir isteğiniz olursa işte buradan.

Not:1 : Yukarıda seçtiğim şarkıları söyleyen şarkıcılar Youtube'dan çıkıp ciddi ün kazandılar.

Lisa Lavie'ni hikayesi çok enteresan wiki maddesini kesinlikle inceleyiniz.

Alyssa Bernal yakın zamanda albümü çıkardı(Nerd grubunun prodüksüyon şirketinden).

David Choi yakın zamanda albümü çıkartacak.

Mike Topmkins çok yeni fakat Kanada'da en çok takip edilen Youtube kanallarından birine sahip Ellen Show'a çıkmış.  (Video burada)

Esmee Denters Mtv videoları dönen bir şarkıcı Justin Timberlake ile düet yapıtı Love Dealer şarkısı bu aralar daha çok çalınan şarkılarından.

Not 2: Videonun konuyla alakası olmayabilir :)  Venetian Princess videolarına gülmesem de bu komik olmuş yahu.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası