30 Mayıs 2010 Pazar

Youtube Ünlüsü

"Youtube Ünlüsü" böyle yazınca içi ne kadar boş geliyor değil mi? Bir şarkısını veya bir başka videosunu Youtube yükleyip sonra orada ünlü olmaya çalışmak biraz boş iş gibi geliyor. Hele ki yetenek kırıntısı bile yok ise üzerinde söylenecek tek söz her halde "iyi şanslar"dır. Arkadaşlarına kanıp video yükleyen arkadaşlara söylüyorum bunları size arkadaşlarınızın gülmesi çok önemli değil :)

Görmüşsünüzdür, videolarını Youtube'a yükleyen kişileri. Bir sürü video vardır. Bir çoğu orijinal olmayan veya özgün olmayan onlarca videoyu yükleyip Youtube üzerinden ünlü olmaya çalışmaktadır. Her biri ünlü olmak veya saygı görmek adına yapılan çabalardır.

Acaba hiç düşündünüz mü? Birisi Youtube'a video yükleyerek ne kadar ünlü olabilir? Acaba yükledikleri videodan sonra ulusal kanallarda boy göstermesi ile ünlü olduklarını söyleyebilir miyiz? Belki söylenebilir. Peki Youtube videosunu yükleyen kişi bir kaç sene sonra küresel bir popstar ile düet yapıyorsa bu kişiye ne denir? Şanslı, pek doğru olmaz ama yetenekli, evet yetenekli demek doğru olur sanırım.

Kimden bahsediyorum bileniniz var mı? Biraz düşünün, biraz daha ip ucu vereyim. Justin Bieber değil o konuda anlaşalım, bir kız kendisi. Avrupalı, nispeten yaptığı müziklerle öne çıkmayan bir ülkeden Hollanda'dan. Hadi bir ip ucu daha düet yaptığı kişi Justin Timberlake. Ee artık bulunması için tek şey Google'a sormak herhalde. Yine de bulamadıysanız. Söylemek gerek artık, Esmee Denters adlı genç bir kız kendisi.

Esmee Denters; Youtube'a yüklediği cover şarkılarla ilk önce Hollandalı müzik yapımcılarının gözüne girmiş sonrada Justin Timberlake'in radarına yakalanmış. Sonrası ilk albüm ilk klip derken son Justin Timberlake ile düet yaptıkları şarkının klibi çıktı 3 hafta önce. (Tabii bu işe Justin Timberlake'in şahsi olarak yaklaşması ve kendisinin yapımcı olarak el atması  başka bir olay.) Hem de bizimkilerin yaptığı gibi düetler değil, kanlı canlı yan yana beraber söylüyorlar şarkılarını. Bizimkiler gibi birisi Türkiye'de birisi İspanya'da ayrı ayrı klip çekiyorlar ondan sonra düet yaptık oluyor bizim memlekette neyse oraya hiç girmeyeyim. Diğer bilgiler için ve kimin şarkılarını düet yaptığını merak ediyorsanız Esmee Denters Youtube Channel , Esmee Denters Wiki Sayfası  Eski videoları izleyiniz kızın ne kadar değiştiğine şahit olacaksınız. Bir not daha Esmee Denters'in Youtube kanalı tüm zamanların en çok takipçisi bulunan müzisyen kanallarından 18.si.

Artık dünya küçücük bir yer eğer biraz yetenekliyseniz ve herkesin anlayabileceği dilden konuşuyorsanız yarın bir gün ünlü olmanız başka bir dünyaya yelken almanız için Youtube gibi bir şansınız var. Ben yaparım derseniz bizim ülkemizde de böyle örnekler var unutmayın. Farklı olursanız dikkat çekersiniz. Sosyal medya sizi istediğiniz yere taşır çünkü bazen o kadar olmayacak kişileri taşıyor ki şaşırmamak elde değil. Sosyal medya bu konularda pek yanılmaz. :)

Not: Halen Youtube'a giremiyorsanız  Google Public DNS  :)

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası