14 Nisan 2011 Perşembe

Webby Awards oylamaları başladı #3

Webby Awards hakkında yazmaya devam ediyorum. 1 ve 2 numaralı yazılardan sonra şimdi de Websites ayağının iki dalından bahsedeceğim. Community ve Social Media dallarından bahsedeceğim. Birisi adı üzerinde Social Media siteleri diğeri ise farklı sitelerin özelleşmiş toplulukları.

Websites 

  Community: 

  * COLOURlovers :: Color + Design Community :  Adı üzerinde renkler üzerinde olan fikirlerin paylaşıldığı ve tasarımcılara yönelik bir topluluk sitesi. Hani "niş site, niş site" diye yana yakıla aranan girişimcilerin örnek olarak kullandığı  niş topluluk sitesi. (Kazanacak)

  *Cuteness.com Pet Community : İnsanlar iin değil evcil hayvanlar için hesapların açıldığı ve bu hesaplar üzerinden sosyalleşmeye yarayan bir site. Cuteness Rating diye bir şey var o biraz acayip insanlara böyle bir şey koysak acaba ne olurdu?
 
   *OpenIDEO :  Pepsi Refresh'in daha güzel bir dünyayı nasıl yaratırız diye düşünmeye yönlendiren versiyonu. Ortaya fikirler ve fikirlerden projeye dönüşmüş işler konuluyor ve kazanmaya çalışılıyor. (Kazanmasını istediğim)

  *Tumblr : Belki de en sorunlu sosyal ağ araçlarında biri olan Tumblr bu kadar sorunlarına rağmen halen seviliyor ve kullanıyorsa kullanıcı topluluğunun sadakati sayesinde oluyor. Bu liste doğru yer onlar için.

  *Twitter :  Tamam başlarda yukarıda olanlar gibi bir başak topluluktu fakat şimdi o görünümden kurtuldular geçen sene için doğru bir adaylık olur lakin bu sene belki biraz gereksiz.

 Social Media

 *1000memories.com :  İnsanların başkaları ve kendileri hakkında hatıraları biriktirdiği güzel tasarımlı bir web sitesi. Bir göz atın derim yeniliklerden geri kalmamak adına. Özellikle kendilerini tanıttıkları videoya dikkat.

 * Behance Network : Tasarımcıları sosyalleştiren çok bilinen bir site zaten fazla uzatmayayım.  (Kazanacak)

 * HootSuite Social Media Dashboard : Popüler sosyal medya yönetim aracı Hootsuite yine fazla uzatılacak bir şey değil biliyoruz. (Kazanmasını istediğim)

 * The Influence Project : Fast Company dergisinin öncü kişileri tanımlamak, bulmak adına yaptığı çok sıkı bir görsel düzenlemeye sahip projesi.

 * Vimeo : Popüler video sitesi biz de kapatıldıkça akla gelen lakin çok sadık bir kullanıcı kitlesine hitap eden site listede olmuş.

Topluluk ve sosyal medya adaylarına dikkat ettiysen her araç kendi topluluğu üzerinde değerlendirilmiş ve beğeni kazanmış. Yani kısaca başkalarının oluşturduğu topluluğa göz dikmeye gerek yok kendi topluluğunuzu oluşturmanız var olmanız için daha önemli ve gerekli.

Son olarak; "Bu yazı değinmek istediğim bütün konulara değinemesem de bu konular ilgimi çekti. Özellikle Online Film & Video  ve Mobile & Apps  sakın gözden kaçırmayın yine aklıma geldikçe başka yazıların içinde bu dallara değineceğim ilerleyen günlerde" demek istiyorum. Aslında yazılacak çok konu var daha kalanları kazananlar açıklanınca yazacağım artık.

Serinin diğer yazıları;

Webby Awards oylamaları başladı #1
Webby Awards oylamaları başladı #2
Webby Awards oylamaları başladı #3


Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası