13 Nisan 2011 Çarşamba

Webby Awards oylamaları başladı #2

Dün ilk parçasını yazdığım Webby Awards'ın devamını yazacağım bugün. Yine sosyal medya ile direkt alakalı olan konuları yazmaya çalışacağım. Sırada Viral Marketing kategorisi var. Aslında artık "Interactive" pazarlamadan bahsedip sosyal medya ile alakalı olmayan işler çıkmıyor ama neyse şimdilik böyle, belki toparlama yazısı yapıp bu konu hakkında da yazarım.

Interactive Advertising & Media 
 
  Viral Marketing
 
  * Old Spice Response Campaign : Her halde sosyal medya viral vesaire dediğimiz her yerde Old Spice Guy'dan bahsedeceğiz. başarılı ve yapılmamış bir şey yapılınca böyle oluyor galiba.

  * Google Translate for Animals  : Geçen seneki Google 1 nisan uygulaması. Bu sene de yapıldı ya hani işte onlar. Google Translate hayvanları bile çevirdiğini bile iddia ettiği eğlenceli çalışma. Çok beğenemedim işin içinde Google olunca tabii viral olmama durumu olmuyor.

 *Mad Men Yourself :  Geçen sene en sevdiğim işlerdendi Mad Men Yourself. Kendi karikatür Mad Men karakterinizi oluşturup seçilmiş sahnelere yerleştirdiğimiz uygulamadan oluşturduğum karakter uzun süre masa üstümü işgal etti. Old Spice gerçeğini bir yana bırakırsak benim oyum buraya giderdi.

 * OK Go "This Too Shall Pass" :  Ok Go'nun süper klibi. Zihni Sİnir proceleri  gibi bir düzenek üzerinden ilerleyen klip sadece fanları değil bir sürü başka kişiyi daha paylaşmaya itti. YouTube'a göre 26 milyon kişi izlemiş. İzlenilen sayısı üzerinden yorum yaparsak yanlış yöne gideriz izlenirken yapılan yorumlar önemli. Neyse çok uzatmayalım güzel iş.

 * True Blood Live Feed :  True Blood dizisinin Facebook kampanyasının adını böyle koymuşlar. Yapılan uygulama gerçekten ilginçti daha doğrusu ""yapılmamış" bir şeydi. Bu da zaten vampirli her dizide olduğu gibi bu dizide de çok sıkı fanlar tarafından sahiplenildi. Bir diğer başarılı iş.

Son olarak; Old Spice böylesine küresel bir iş yapmamış olsaydı eğer diğer işler daha başarılı görünebilirdi.(Google'ın Translate işi bile). Bir de geleneksel medya kullandığı zaman internette ve sosyal medya nasıl başarılı işler yapıldığını görebiliyoruz. Yeni medya eski medya kavgası yapıladursun hala, ikisi bir arada gayet sıkı işler yapıyor beraber kullananlar. Biz de halen bir çırpıda aklıma gelen bir iş olmazken yukarıda 2 tane bu birleşimden doğan çok başarılı iş olması dikkat çekiyor. Yine, zaten sosyal medyanın trendleri her sene sonunda açıklandığında geleneksel medya isimlerini görmeye alışmadık mı hala?

Not: Webby Awards hakkında daha söyleyeceklerim bitmedi :) En az bir yazı daha yazacağım.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası