15 Mart 2011 Salı

Yeni yılda yeni Blogger



Malum SXSW devam ediyorken ve her servis yeni özelliklerini açıklıyorken Blogger da boş durmamış bir çok yeniliği açıklamaya karar vermiş. Zaten geçen sene boyunca tema tasarımcısı, anlık istatistikler ve spam engelleyici gibi önemli değişiklikler yapmışken bu sene kumanda paneli ve kayıt gönderme bölümlerinde büyük yapılandırmalara gidilmiş. Video hem eğlenceli bir video olmuş, hem de bilgilendirici. (Acaba bu videolara da infovideo mu deniyor?) Videoda 50 dil demişler ya hani haliyle merak edip Türkçe'yi arayanlar sağ üst köşede bulabilir.

Adamlar boş durmuyor tabii olarak biz bloglarımıza giremesek de adamlar  bu büyük platformu daha kullanılabilir ve tercih edilebilir bir hale getirmek için uğraşıyorlar. Bu arada yeni bir haber olarak Blogspot sansürü yakın zamanda kalkacakmış. Karar iptal edilmiş. Şimdi dört gözle Digitürk'e açılan davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Bir çok kişiyi bloglarına ulaşma konusunda mağdur eden Digitürk'ün ceza alması en büyük dileğim. Eğer bu kafa ceza alırsa belki bundan sonra görevlerini kötüye kullanmaktan kurtulabilirler. Sansür ile haberin kaynağı Cyber-Rights.Org.Tr

Bir kaç gün sonra SXSW bitince büyük bir kapanış yazısı yazacağım kaynakları biriktiriyorum. Bakalım bu senenin parlayan yıldızı hangi servis olacak?

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası