24 Mart 2011 Perşembe

Sosyal medya ajansları ne kadar sosyal?

Wallblog şöyle bir liste yapınca ben de bizimkilere uygulayayım dedim bakalım sonuçlar nasıl olacak? Tabii olarak sosyal medyaya yoğunlaşmış ajanslar ile dijital ajansların kıyaslaması ne kadar doğru olur onun da düşünüyorum bakalım ne olacak?

Sıralama için PeerIndex'i kullanacaktım lakin bir çoğu bu icadı kullanmadığı için pek bir faydası olmadı. Klout ile sıralamaya çalışacağım(Artık nasıl olacaksa :-). Sosyal medya ajansları listesi için Bigumigu'dan yardım aldım.
                                 
                                Score      Classification

Utopic Farm :             32          Explorer

Pure New Media :       23          Explorer

Decode :                     10          Explorer

Lotus Medya:              19          Explorer

Mccann İstanbul:         35          Feeder  

Project House:            30         Explorer

Wunderman Tr           30         Explorer

MedyaSos                  40         Explorer

Pixel Plus                   17         Explorer

Creasoup                   24        Explorer

Wanda Digital            31        Explorer

Dekatlon Buzz           27         Explorer
 
Promoqube               43         Explorer

Liste böyle ne anlayacaksınız kısaca şunu söyleyeyim. Ajansların bu puanları aslında çok da önemli değil. Bir çoğunun çalışanlarının hesaplarının puanları ajans hesaplarından daha yüksek olduğunu biliyoruz. Bir çok kişi ajans yerine çalışanları üzerinden etki yaratıyor normal olarak ajans puanları çok fazla artmıyor. En yüksek puan Promoqube'ün. En düşük Decode'un.

Klout'u aslında kişisel hesaplar kullanarak sıralasaydık gerçek etki alanlarını öğrenebilirdik. Ajans bünyesinde çalışan bazı bloggerların Klout puanlarının yüksek olduğunu herkes tahmin edebilir. Bu yüzden sayılar çok açıklayıcı olmayabilir fakat şu açıdan da önemli ajansların sosyal medya kullanım sıklığını açıklayabilir. Sosyal ajansın sosyal medyayı sık kullandığını düşünebiliriz. Bu karşılaştıma şunu da ortaya koyuyor terzi kendi söküğünü dikemiyor galiba :-) Tabii burası işin şakası.

Saygılar
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası