15 Aralık 2010 Çarşamba

Toparlıyoruz # 3 : Youtube

Bu gün Youtube ile devam ediyorum. Toparlıyoruz serisine. Youtube'da en çok ne izlemişiz bakalım. Yine Youtube'u en çok kullandığım işler üzerinde trendlere bir göz atacağım. Youtube'da en çok izlediğim videolar genellikle film fragmanları ve müzik videoları oluyor. Bu senenin bu konularda en çok izlenen videoları ve kısaca yorumlayıp geçelim. Aslında kapalı olmasaydı bu sene Youtube Türkçe hizmet verip Türkiye'den en çok izlenen veren videolar hakkında yazardım güzel olurdu. Artık seneye kısmet.

Bu sene en çok izlenen müzik videoları şunlar olmuş. Liste izlenilme sayısına göredir.

Justin Bieber - Baby ft. Ludacris
Shakira ft. Freshlyground - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup Song)
Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna
Eminem - Not Afraid
Rihanna - Rude Boy
Justin Bieber - Never Say Never ft. Jaden Smith
Justin Bieber - Never Let You Go
Lady Gaga - Alejandro
Justin Bieber - Somebody To Love Remix ft. Usher
Lady Gaga - Telephone ft. Beyonce

Yukarıdan anlaşıldığını kadar Youtube BieberTube dönüşmüş. Twitter trenlerinde de çok fazla gözümüze çarpan Bieber açıkçası hiç bir videosunu doğru düzgün izlemeden beni bıktırdı. Shakira'nın Waka Waka'sı Dünya Kupası gazıyla birlikte listenin ikinci sırasında yer almış. Fakat halen artış sağlayan bir grafiği var şarkının demek ki sadece Dünya Kupası değil bu şarkıda ciddi bir Shakira etkisi var. Liste hakkında diğer detaylara Youtube Blog üzerinden ulaşabilirsiniz.

 Bu sene en çok izlenen film fragmanları ise şunlar olmuş.

ABD listesi

THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE - Trailer
Harry Potter and the Deathly Hallows Trailer Official HD
Clash of the Titans CHOOSE (30sec Spot) Now Playing
Watch the new THE KARATE KID Trailer in HD
The Expendables' Trailer HD
Iron Man 2 Trailer 2 (OFFICIAL)
The Virginity Hit - In Theaters 9/10
Toy Story 3: Trailer 2
Despicable Me - Trailer 6
Resident Evil: Afterlife' Trailer HD

ABD listesinde en dikkat çekici olan film bana göre Youtube'a göndermelerle dolu olan Virginity Hit filminin Iron Man ve Toy Story gibi büyük gişe başarılarına ulaşa filmleri geçmiş olması. Fragmanın çok seyredilmesi galiba gişeyi o kadar çok etkilemiyor. Virginity Hit filmi biraz da bu sayıya cinsellik içeren isminden dolayı gelmiş olabilir. Yine gişede başarılı olamayan Resident Evil Afterlife filmi de bir çok başarılı filmin yer alamadığı listede kendine yer buldu. Bir şaşırtıcı nokta Social Network filmi fragmanının bu listede olmaması. Youtube kullanıcıları dolaylı olarak dahi olsa kendilerini anlatan bir filmi merak etmemiş herhalde. Yapım şirketi de burada olmayı tercih etmemiş olabilir elbette. Liste hakkında geniş bilgi ve izlenilme sayıları için Youtube Trends Blogu 

Bu senenin en iyi filmi olan Inception filmi de listede yer almadığına göre sinema seyircilerinin fragman izlemek için ilk adresinin de Youtube olmadığını çıkartabiliriz. Hatta bu gün açıklanan Altın Küre en iyi film (Drama ve Müzikal veya Komedi) adaylarının hiçbirinin fragmanını o kadar da çok merak etmemiş. Youtube izlenilme sayıları bir filmin iyi veya kötü olmadığını bize açıklayamıyor galiba.

Dünya Listesi

Harry Potter and the Deathly Hallows Trailer Official HD
THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE - Trailer
The Expendables' Trailer HD
Iron Man 2 Trailer 2 (OFFICIAL)
Resident Evil: Afterlife' Trailer HD
Step Up 3D' Trailer HD
Inception' Trailer 2 HD
Watch the new THE KARATE KID Trailer in HD
Pokémon Apokélypse: Live Action Trailer HD
Clash of the Titans CHOOSE (30sec Spot) Now Playing



Dünyada ise en şaşırtıcı olan giriş Pokemon Apokelypse adlı Pokemon fan filminin bu kadar yukarıda olması. Yine Social Network bu listede yok faka Inception'un bu listede olması şaşırtıcı değil elbette. İki liste arasında olan farklardan birisi de Step Up 3D filminin fragmanının dünya listesinde yer alması. Büyük gişe filmlerini merak ediyor insanlar fakat fragman izlenilmesi çok fazla bir etki yaratmıyor gişede sanırım. Bu senenin en büyük gişe filmlerinde Alice in Wonderland listede yer almaması şaşırtıcı. Dünya listesinde ise yine dikkat çekici bir unsun hiç bir tane animasyon filminin fragmanına rastlamamamız. ABD ile dünyanın geri kalanının film zevki buradan yorum yapmak doğru olmaz ama ABD dışında olan Youtube kullanıcıları animasyonları pek merak etmemiş.

Altın Küre yabancı gazeteciler tarafından hazırlanıyor olsa da ABD dışında izleyiciler ile de bu liste de pek uyumlu değil. Inception dışında Altın Küre'de olan film yok yine.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası