14 Aralık 2010 Salı

Toparlıyoruz #2 : Twitter

Twitter hakkında yazacağımı belirtmiştim ki bu gün Twitter bu senenin trend listesini yayınladı. Bu liste arasında sık sık burada yer verdiğim üç konuyu seçip onlara yönelik yorumlarımı yazacağım. Bu konular filmler, televizyon ve teknoloji konuları en son olarak büyük trend listesine değinip yazıyı sonlandıracağım.


 Televizyon trenlerinde dikkat çekici konu Mtv kanalının iki etkinliği ile bu listede kendine yer bulması. Bu listede yer almasının en önemli nedeni Twitter'ı ciddiye alıp yaptığı her iki etkinlikte Twitter tepkilerini görsel olarak yüksek olan uygulamalar ile sunması oldu. Etkinlikler için yaptığı uygulamalar hakkında yazılar için VMA ve Movie Awards

Pretty Little Liars'ın burada olması şaşırtıcı olması her yayınladığı akşam trend listesinde yer alıyordu. CSI ise içi farklı versiyonu sayesinde listede yer bulduğunu düşünüyorum.

Listede 4 adet ödül töreninin olması insanların ödül törenlerinde olup bitenleri direkt olarak aktarmak istemesini bir sonucu olsa gerek.(Muhabirlik içgüdülerini törpülüyor insanlar galiba) Aynı zamanda bu durum ödül törenlerini düzenleyenlerin Twitter'ı es geçmemelerini öğütlüyor sanki.




                                                   

 Fİlmlerde dikkat çekici olan şeylerden biri aslında çok da iyi gişe yapmamasına rağmen burada yer alan filmler. The Last Airbender, Scott Pilgrim, Karate Kid gibi. Bu listede herkesin yılın en iyi filmlerinden birisi olduğunun tartışmasız olarak söylediği Inception'nın yer alması şaşırtıcı değil. Harry Potter serisininde sona ereceğini düşünürsek eğer bu listede yer alması kaçınılmazdı elbette.

 Narnia serisi aslında çok popüler olmayan bir seri fakat burada aynen yukarıda bahsettiğim filmler gibi yer buldu kendine. Yeni gösterime girdiği içi gişe hasılatı hakkında kesin konuşmamak lazım(ilk haftası büyük bütçeli bir film için düşük denilebilir). Geçen senenin efsanesi Paranormal Activity bu senede kendinden konuşturmayı başarmış. Anlaşılan iyi veya kötü ayrımı yapmadan çok fazla konuşulmuş filmler hakkında.

 Twitter filmler için her zaman çok iyi bir reklam mekanıdır fakat Twitter'da çok konuşulan filmin iyi olma garantisi olmadığını tekrar hatırlatırım (Sahi Tron niye yok listede :))



Apple kesinlikle bu senenin galibi olmuş. Enteresan bir şekilde çalışanlarına sosyal medya yasağı koyan şirket hakkında en çok konuşulan teknoloji ürünlerini üreten şirket olmuş.

Call Of Duty zaten çok acayip satış sayılarına ulaşarak milletin Hollywood neymiş boşverin oyun yapın kafasına soktu.(5 günde 650 milyon dolar).

 Google ise Android ve Google Instant ile ilgili konuşmalar ile işin içinde olduğunu bize unutturmadı. HTC Nexus One ile kendine hatırı sayılır bir bilinirlilik kazandırdı.

RockMelt'in buırada olması çok şaşırtıcı oldu benim için insanların belli ki böylesine kompakt bir tarayıcıya ihtiyacı varmış demek ki düşüncelerini kafamdan atamadım bir türlü.






Son olarak aşağıdan bu yılın Twitter'da en çok konuşlan olaylarına göz atabilirsiniz. Dünya Kupası etkisi ve herkesin içindeki stand-up komedyenini çıkartırcasına hakkında espri yaptığı Justin Bieber ve Pulpo Paul(ahtapot Paul) görebilirsiniz. Bir markanın alıp alabileceği en büyük yarayı da birinci olarak görebilirsiniz. Çevre felaketi hakkında ben de burada bir kaç kez  bir şeyler yazmıştım.


Kaynak : Twitter Blog görseller de Twitter blogun listesinde alınmıştır elbette. Yine Year İn Review sitesine de göz atmak gerek zaten verdiğim yazıda link verilmiş :)

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası