7 Ekim 2010 Perşembe

Kurumsallaşsak mı kurumsallaşmasak mı?

Bazı konular hakkında yazmaktan sürekli kaçınırım. Örneğin siyaset ve din. Bunlar normaldir ve blogun konusu değildir. Bir de blogun konusu olup özellikle fazla yazmadığım konular var. Bunlar ise sosyal medya araçlarında olan teknik gelişmeler.

Bugün Facebook grupları büyük bir değişiklik geçirdi. Ciddi farklılıklar getirecek Facebook gruplarını yazmam büyük ihtimal, gerekli görünebilir fakat bu konuyu yazmayacağım. Nedeni şu Facebook ve bir çok popüler ağ sürekli değişim geçiriyor. Her Facebook, Twitter veya Youtube değişikliğini buraya taşımam çok mantıklı gelmiyor. Gerekli her değişikliği, büyük bloglar enine boyuna ele alacak zaten, onları sevmiyorsanız eğer bu ağların hepsinin kendi blogları var oradan okursunuz. Sonuçta burası her ne kadar sosyal medya üzerine konumlamış olsa da kişisel blog son tahlilde.

Ben Facebook veya Twitter resmi bloglarında yazandan fazla bir şey yazamam zaten kişisel bir şeyler yazmadıktan ve bir deneyimimi paylaşmadığım sürece. Sahte geliyor "ooo Facebook değişiklik yapmış" diye bir blog yazısı. Bir yazım daha daha olsun diye tekrar tekrar yazmak.

Tamam, bir kullan gerçek bir fayda sağla veya zarar gör ondan sonra yaz, sağdan soldan okuduğun ve biraz da kendi kurcaladığın (gerekli bulup kullandığın değil) bir şeyi yazma bir zahmet.  Kimse Mashable veya Techcrunch değil ilk ben yazacağım diye her yeniliği yazmak ile uğraşma gözünü seveyim. Rastgele geçen bir gününü yaz olsun bitsin daha iyi benim için.

Blog yazarı deneyimlerini yazmıyorsa ben bunu da yazayım olsun diye yazı yazıyorsa onu okumam için bir neden yok ne yazık ki. Sadece başarılar dilerim. Read Write Web gibi bloglar bile kişisel deneyimler üzerinden yazılarını konumluyorsa bu kurumsal yazma çabası nedir? Hatta Techcrunch gibi gayet kurumsal duruşu olan bir blog bile İsmail Yk Facebook şarkısında bu kurumsal duruşunu epey esnetiyorsa sanırım kurumsallaşacağız diye kasmamıza gerek yok.

Facebook Blog  

Twitter Blog 

Youtube Blog 

Google Blog 

Not: Konu ile ilgili görsel bulmak epey zor oldu lakin bulamadım da :)


Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası