7 Ekim 2010 Perşembe

Facebook kapanırsa lazım olur : ShoutEm

Facebook kapanacak mı kapanmayacak mı derken biz işimizi garantiye alalım dedik. Şaka bir yana eğer küçük bir insan topluluğu iseniz (kabile gibi oldu sanki) eskiden mail gruplarını kullanırdınız. Sonrası forumlar sosyal ağlar derken insanlar kendi topluluklarını yarattı. Haliyle ihtiyaçtan sosyal ağlarda kendi içlerinde yeniliklere giderek gerekli düzenlemeler ile grupları kullanılabilir hale getirdi.

Facebook bahsediyorum elbette. Ama Facebook kapatılırsa ne olacak diye düşünürken ShoutEm sitesine denk geldim.(Make Us Of blog sayesinde) Bu site kendi sosyal ağımızı kurup yönetmemizi sağlıyor. Hepimiz Zuckerberg oluyoruz. Şu an beta olduğu için bütün paralı özellikler bedava. Biraz neler yapabildiğimizi anlatayım.


 Ağımız konum belirleme ve mikro blog olarak kullanılabilme özellikleri ile öne çıkıyor. Şimdilik sadece 4 hazır teması olmasına karşın kod bilen arkadaşlara da kolaylık sağlanmış.



Beta sürümden çıkıp paralı sürüme geçildiği zaman kendi sosyal ağımızda kendi seçtiğimiz reklamları da yayınlayabileceğiz. Analytics kodunu gömüp sayım da yapılabilen ağın kendi istatistik servisi de var.

Şu an Türkçe sürümü olmamasına karşın basitliği sayesinde Türk kullanıcıların gözüne çarpınca dil seçimleri arasına Türkçe de girecektir.

Mobil uygulamaları olan ağ sistemin kapalı olarak kullanıldığında şirket içi iletişim sistemi bile olabileceğini düşünüyorum.


Twitter, Facebook ve Gmail kullanan arkadaşlarınızı kolayca davet etmenizi sağlayabilen sistem Facebook gruplarına bir alternatif olarak görülebilir. Facebook ve Twitter hesabı ile giriş yapılabilen sistem bir kullanışlılık puanın da buradan kazanıyor.



Twitter'ın 140 olan karakter sayısını bu ağ içinde kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Özel alan adımızı da kullanabiliriz bu ağ ile beraber. Bu ayarda yine ayarlar içinde mevcut.  Yukarıda olan ekran görüntüsü ile sosyal ağınızda ne gibi özelliklere yer verebileceğinizi de görmüş oluyorsunuz.
 
ShoutEm çok basit bir ağ oluşturma sistemi olduğu için fazla uzun uzadıya yazmadım bir deneyip bakın Facebook giderse diye alternatif olur. Özellikle sadece belli bir grup ile kullanıyorsanız Facebook'u. Mail grubunuzu buraya taşımayı bile düşünebilirsiniz. Güvenilirliğini merak ediyorsanız ana sayfasında olan Mashable gibi referansları göz önünde bulundurmanızı öneririm. Bu arada blogun ağını da deneme amaçlı oluşturmuştum merak ederseniz buradan.

Kesinlikle Facebook'a karşı olmadığımı tekrar belirtme zorunda olduğum için de üzülüyorum ve yukarı köşede Sansüre Sansürü oluşumuna tekrar tekrar göz atmanızı istiyorum.
 
Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası