30 Eylül 2010 Perşembe

Threadless ve Tron Legacy

Burada Tron filminden bahsetmiştim geçmiş zamanlarda. Nasıl efsane bir film olduğunu bu sene yeni versiyonu ile gösterime gireceğini anlatmıştım.

Böylesine büyük prodüksiyonun elbette tanıtımı çalışmaları da büyük oluyor. Zaten halen süren bir viral çalışma ile beraber her çıkan yeni haber ile beraber heyecan artırılmaya çalışılıyor. Örneğin Daftpunk'ın yapacağı Tron müzikleri bile bayağı bir heyecan yarattı.  Yine bu site bile harcore fanlara göz kırpmaktan geri kalmıyordu. Sitenin kaynak koduna göz atıldığında Ascii Art ile yapılmış bir Kevin Flynn ile karşılaşıyoruz.


Şimdi ise Threadless üzerinden bir tişört tasarım yarışması yapmışlar. Yapılan bu tişörtleri site yönetiminin oluşturduğu bir jüri seçecek, tasarımcıyı ödüllendirecek. Kazananın ödüllerinden biri Tron kıyafeti hani bu vücudu saran kıyafet var ya hani o kıyafet.

Şimdi ne anladık bu tasarım yarışmasından ve Tron'un web ilişkisinden.

* Tron hedef kitlesinin farkında ve her attığı adımın bu hedef kitleyi harekete geçirebilecek adımlar olmasına dikkat ediyor.

* Hedef kitlenin merak duygusunu canlı tutuyor ve her yaptığı yeni uygulamada ne olabilir daha fazla diye deşmesini sağlıyor.

*Hedef kitlesinin neyi satın alabileceğini biliyor ve onun üstüne oynamaya devam ediyor. Threadless'de yapılan tişörtleri satın alan kişilerin aslında, aynı zamanda hedef kitlesinin büyük bir kısmını da oluşturduğunu iyi biliyor. Disney amblemi kimseyi korkutmasın ilk filmin çocuk filmi muamelesi görmesi doğru değil. Bir çocuk o filmi seyretmişse hayatı değişmiştir fazlasıyla derin bir film bir çocuk için :)

* Merak duygusunu canlı tutmakla beraber ufak güzellikler yaparak fanlara aynı zamanda filmin ana karakterine saygı duruşunda bulunmayı eksik etmiyor (Kaynak Kod güzelliği)

* Her zaman yakındığım "kolay ödül dağıtmak" yerine herkesden birşeyler üretmesini isteyen bir sistemle yarışmaya katılması sağlanıyor insanların. Bazen öylesine farklı ürünler çıkabiliyor ki şaşırmamak elde değil. Geek espri anlayışını yakalamak bazen kolay olmuyor. Herkes xkcd değil. Böylelikle yine hedefe saygı duruşu devam ediyor.

Şimdilik gözüme takılanlar bunlar. Film 17 aralıkta o zamana kadar daha neler dönecek bakalım. Bir çok kişinin kendin Kevin Flynn yerine koyduğu tahmin ediyorum ilk seyretikleri zaman. Bu yüzden filmin baş karakterine gösterilen saygı, aynı zaman her izleyiciye gösterilecek saygı demektir. Filmin ilk versiyonu çıktığında çocuk olanlar belki o film sayesinde bilgisayar dünyasına atılmış oldu. Yapılan her hareket uyuyan Tron fanlarını uyandırmaya yönelik olduğunu hissettiriyor bize.

Sosyal medyanın nasıl harekete geçirileceğini iyi bilen bir ekibin yaptığı güzel işler bunlar hoşuma gitti. Sosyal medyanın kim olduğunu da iyi biliyorlar hedef belli, sonuç iyi olacak diye tahmin ediyorum.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası