15 Eylül 2010 Çarşamba

En çok oyuncusu olan 25 Facebook oyunu (Eylül 2010)



Bu sefer biraz geç kalan bir liste. Listeyi yapanların değil benim unutkanlığımın suçu. Neyse biraz listede olan değişikliklere bakalım.

Listede geçen ayın listesinden bu aya göre ilk 10 sıralaması olarak büyük bir değişiklik yok. Zoo World ilk 10 dan düşmüş yerine ise Bejeweled Blitz gelmiş. Bir dikkat çekici değişiklik ise geçtiğimiz aylarda düşme trendine giren Farmville'in toparlanmış olması 2 milyon yeni üye kazanmış olması. Anlaşılan Farmville'i uzun süre daha bu listenin tepesinden göreceğiz.

Bu ayın iki büyük kaybedeni var gibi görünüyor. Birinci kaybeden 11 milyon oyuncu kaybıyla Cafe World(Zynga) diğer kaybeden ise Texas Hold'em Poker (Zynga) onun kaybı ise 7 milyon.

Geçen ay listede olup da bu ay en çok oyuncu kazanan oyunlar ise şunlar; FrontierVille (6 milyon +), FarmvVille (2 Milyon +),  Night Club City(Booyah) (2.5 milyon +).

Geçen ay listede olmayıp bu ay listeye dahil olan oyunlar ise; Market Street (Playdom), Pirates Ahoy(Playfish), Games (Gsn) ve Baking Life(ZipZap Play). Yeni oyunlar arasında en fazla oyuncu sayısına sahip 8.9 milyon ile Market Street oyunu. Daha önce bu listede hiç bir oyununu görmediğimiz ZipZap Play ve Gsn ise bu ay iyi bir bir ay geçirmişler. Bu yeni oyunların hepsini oynamasam da oynadığım yegane oyun Pirates Ahoy benim için bir hayal kırıklığı oldu oynanabilirliği diğer Facebook oyunlarına göre biraz düşük geldi.

Her zaman olduğu gibi yine hatırlatayım. Grafiğin sahibi köşesinde de belirtildiği gibi Inside Social Games sitesidir. Ticari bir şeyler yaparken dikkatli olunuz. Verdiğim linkte çok daha detaylı bir analizi de bulacaksınız.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası