2 Temmuz 2010 Cuma

En çok oyuncusu olan 25 Facebook oyunu (1 Temmuz 2010)

Yine aylık en çok oyuncusu olan Facebook oyunları listesi ile karşınızdayım. Bu listenin adını "en iyi facebook oyunlarından" bu ada değiştirdiğimden beri bu yazının okunurluğu azaldı. Yine de bu isimle yani daha doğrusu ile devam edelim.

Sosyal oyunlar oyuncu kaybetmeye devam ediyor görüldüğü üzere. Farmville halen 1. olsa bile geçen ay olan düşüşü yavaşlatamamış gibi görünüyor. Bu ayda 7 milyon oyuncusunu kaybeden oyun buna rağmen en yakın rakibinden 3 kat fazla oyuncuya sahip.

Bu ay 2 yeni oyun ilk 25 listesine girdi. Zynga'nın Farmville sonrası büyük hit oyunu Frontierville ve Playfish'in oyunu My Empire. Frontierville 13.5 milyon civarı oyuncuya sahip, My Empire ise 5.7 milyon oyuncuya sahip.

My Empire benim gibi geçmişte Ceasar 3 veya Pharaoh oynamışsanız ilginizi çekebilir. My Empire  tıklayıp Facebook oyununa ulaşın.

Frontierville hakkında konuşmak halen erken bu yüzden bir daha ki aya kadar beklememiz lazım. Tabii bu arada oynanmak da lazım. Frontierville tıklayıp Facebook oyununa ulaşın.

Geçen ayda listede olup bu ayda kazananlar şu oyunlar oldu;. Texas Hold'em Poker, Mindjolt Games, Yoville, Bejeweled Blitz, Ninja Saga.

Bu ayın en çok kaybeden 3 oyunu şöyle Birthday Cards (9 Milyon), Farmville (7 milyon), Zooworld (4 milyon).
 
En çok oynanan 10 oyunun 7 si Zynga, 1 Playfish, 1'i Rockyou, 1'i Mindjolt şirketinden. Zynga halen ezici bir şekilde üstün fakat Playfish, My Empire gibi eski oyuncuların aklını çelebilecek oyunları Facebook'a adapte etmeye devam ederse iyi pay alacağa benziyor.

Yukarıda verdiğim genel bilgiler kesmez ise listenin sahibi olan Inside Social Games'e alalım sizi. Sosyal oyunlar yılın ilk yarı değerlendirmesi içinse şurada yine Inside Social Games'in hazırladığı 2010'un en iyi Facebook oyunları listesine alalım sizi.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası