13 Nisan 2010 Salı

Coco is with TBS



TBS Türkiye'de öyle çok bilinen bir kanal değil. Hatta muhtemelen dünyada da öyle pek bilinmiyor. En azından Nielsen'in araştırmasında ABD içinde ilk tercih edilen kanallar içinde olmadığı gördüm(link PDF'tir). Fakat Conan O'Brien ile anlaşarak belki dünyanın bir çok yerinde Twitter ile kendini duyurdu. Hatta Fox ile Cnn arasında olan çekişmeyi de bu rauntluk Cnn kazanmış oldu.(Cnn ve Tbs  Time Warner'a(Ted Turner) dahil kanallardır. Fox ise  News Corporation( Rupert Murdoch) şirketine dahildir. Bu iki şirket arasında nasıl bir çekişme olduğunu biraz araştırma ile bulabilirsiniz hatta ufak bir tüyo Körfez Savaşını gözden kaçırmayın)


 Dün akşam saatlerinde Conan O'Brien twitter hesabından TBS ile anlaştığını duyurdu. Zaten I'm with COCO adlı hareket sayesinde Conan O'Brien'ın her yaptığı bir şekilde sosyal medyada bir hareketlendirme yaratıyordu.( Conan O'Brien 'ın twitter hesabından sadece bir kişi takip etmesi ve I'm with COCO ya da Team COCO sayesinde o kişiyi şu an 28 bin kişinin takip etmesi)

TBS'in wiki sayfasına girildiği zaman spor karşılaşmalarına verdiği ağırlığı göreceksiniz. Tvbythenubmer sitesine göre 18-35 yaş arası reytingleri gayet yüksek bir kanalmış. Görünen o ki Conan doğru kanalı buldu.  Tbs aynı zaman kablolu bir kanal Abd'de (bir işinize yaramaz ama bilginiz olsun işte). 18-35 yaş aralığı twitter'ı yoğun olarak kullanan kullanıcılarının yaş aralığı diyebiliriz. Tbs ve Conan doğru seçim yapmış bundan sonra ki iş Conan O'Brien'ı hangi  Türk kanalı yayınlayacak onu beklemek.

Conan O'Brien twitter hesabında duyurduğu tarihi buradan ben de size yazayım. Tam tarih olmasa da Kasımda tekrar dönüyor. Neden bu kadar bekliyor diye merak ediyorsanız onu şöyle açıklayayım Conan  ile NBC kanalı arasında olan anlaşma nedeniyle kasıma kadar tvlerde program yapamaz şu Abd'de turne yapmakta. (Her "Conan" deyişimde Okan Bayülegen'e Okan diyen genç insan gibi olduğumu biliyorum :))

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası