14 Nisan 2010 Çarşamba

Blippy nedir?


Facebook çıkmasıyla insanlar özel hayatlarından foto, video veya başka şeylerle kesitler sunmaya başlamışlardı. Sonra twitter geldi bu sefer daha basit şekilde sadece 140 karakter ile ne yaptıklarını anlatmaya başladılar. Yetmedi insanlar nerede vakit geçirdiklerini artık Foursquare ile paylaşmaya başlamışlardı. Şimdi ise alışveriş yaptıkları şeyleri anlık olarak paylaşacakları ıvır zıvır geldi Blippy. Tabi olarak biz halen alışamadık çünkü internetten alışverişe alışamadık.

Neyse e-ticaret için de bir şeyler yazamayayım onu bilenler yazıyor zaten. Kısaca işleyişi söyle Blippy'nin ; Ebay, Amazon, İtunes, Netflix gibi popüler alışveriş sitelerinin hesaplarını buraya bağlıyorsunuz ve her yaptığın alışverişi buradan duyuruyorsunuz. İnsanlar bu yaptığınız alışverişlerin altına yorumlar yazıyor fikirler paylaşılıyor. Alışveriş sitelerinin içlerinde yapılan yorumlara güvenmiyorsanız Blippy'in ortamı tarafsız kontrol edilmeyen bir ortam yorumlar için. Basit kullanışlı bir arayüzü var. Microbloglama işine farklı bir yaklaşım. Çok fazla ticari olmasına rağmen güzel ve alırken bari aldığımız sitenin yorumlarına mahkum kalmayalım buradan yorumlayalım düşüncesi ile kullanılırsa gayet hoş bir kullanımı olur. Şimdi kimse demesin zaten bağımsız yorumları bloglarda paylaşıyoruz diye bu site görünüşte bütün bloglardan daha kolay kullanımlı bir site ve gerçek zamanlı.

Peki Türkiye'de tutar mı? İşte orası biraz muallakta nedeni e-ticaret  bile istenilen seviyede değilken bunun tutması ilk etapta zor. E-ticaret için bizim insanımız için zor bir sınav , güven sınavı , insanlar ellemeden aldıkları şeye güvenemiyor bir türlü en basit bir şeyi bile alırken her tarafına bakan bir yapımız var. Güven meselesi çözülür ise bunu yapacak olan insanlar e-ticaret yapan kişiler tabi ki , bu ıvır zıvırda Türk internet aleminde yerini alır. Ben burada yazsam ne olur e-ticaret iyidir diye işin uzmanları daha çok anlatmalılar tvlerde gazetelerde. (Bir şeyler yazmayayım dedim yine kestim ahkamları işte çok biliyorum ya ben bloggerım ya ben , keserim ahkamı böyle :) )

Blippy , Foursquare'dan sonra gelecek büyük şey mi onu göreceğiz.

Saygılar.

2 yorum:

  1. Bu bilgilendirici yazı için teşekkürler :) Yazınıza link verdik ve neonebu.com'da manşete taşıdık.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğiniz ve paylaşmaya değer gördüğünüz için teşekkür ederim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Facebook Sayfası