29 Ocak 2010 Cuma

Myspace için 2009 iyi geçmiş



Myspace olmadan sosyal medya hakkında bişeyler yazmak olmaz elbette. Tabi olarak myspace 'i göz ardı ederek sosyal ağlar şöyle sosyal ağlar böyle denilemez. 

İki gün üst üste myspace yazmazdım ama mail kutumu açtığımda myspace 2010 ocak bültenini görünce ve etrafta myspace mail'in 15 milyon kullanıcıya ulaştığı haberlerini okuyunca bu konu hakkında ufakta olsa bir bildirim yapmam gereği hissettim. 

Myspace'in bana gönderdiği(bana özel değil tabi ki üye olan herkese giden bir mail bu :)) mailin içinden bir iki alıntı yapacağım ve bu konu hakkında ufak tefek bir yorum yazısı yazacağım. Aslında bu konu hakkında bir ay kadar önce Myspace Türkiye yöneticilerinden birinin Umut Kuzey'in programına(Konuşarock - Cine5) katıldığı günün ertesinde yazmayı planlıyordum fakat sayılar elimde olmadığından bu konu hakkında yazmadım. Orada bu mailin içinde olan sayılardan bahsetti.

  • Türkiye’deki üye sayımız 1 milyonun üzerine çıktı!
  • Ayda 4.5 milyondan fazla ziyaretçi MySpace’i takip etmeye devam ediyor...
  • Dünyada ilk kez bir festival içinde MySpace Secret Show gerçekleştirdik.
  • MySpace müzisyenlerine özel iki adet workshop yaptık.

Bu sayıların böyle olmasında en önemli şey Myspace'in Türkçe yayına başlaması ve Secret Show etkinliği bana göre. İnsan oğlu bir şeyin içinde gizli kelimesi geçiyorsa o zaman merakanır ve onu görmek için birşeyler yapmaya çalışır. Belli ki bu biraz işlerine yaramış. Tabi unutmadan "İlk olarak Myspace'te" ibaresi yayınlanan klipler bu konuda etkili olmuş olabilir. 

Bir şey daha var aslında Myspace Türkiye ve Fox tv ortaklığıda bu sayılar biraz etkisi olmuş olabilir. Bu ortaklık şöyle ; Fox tv popüler dizilerini kendi serverları üzerinden değilde Myspace Tr üzerinden yayınlıyor. Böylelikle myspace'e buradan hatrı sayılır bir ziyaretçi kazandırıyor olması gerekir. Diğer bir çok kanal kendi serverlarını kullanırken Fox Tv myspace serverlarını kullanıyor. Bilindiği gibi Fox Tv'nin popüler dizileri çocuklar ve gençlerin izlediği Arka Sıradakiler ve Bez Bebek dizileri.  Bu dizilerin izleyici kitlesi ile myspace'e üye olması beklenen insanları profili benzeşmekte bunun yararını görmüş olması muhtemel. Bu arada şunu belirtmeden olmaz Fox Tv 'nin iyi hazırlanmış bir resmi Myspace sayfası var.

Fox Tv anasayfası burada

Saygılar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası