27 Ocak 2010 Çarşamba

Davos'ta bir citizen journalist


Bir kaç ay önce Myspace ve Wall Street Journal'in ortaklaşa düzenlediği yarışmadan dil ucu ile bile olsa bahsetmiştim . O gün twitter'ın hacklendiği güne denk geldiği için bu konuyu uzunca yazamamıştım. Neyse işte o yarışmanın sonuçu belli oldu ve kazanan bloglamaya başladı biz her ne kadar Davos'ta başkabakan düzeyinde temsil edilmesekte (Merkez bankası başkanı orada olacakmış)  "vatandaş" adına birileri orada olacak. 

Bu yarışmanın jürisinde olan isimleri birazcık hatırlatayım  Dünya Ekomonik Forumu Başkanı Adrian Monck , Myspace Ceo'su Owen van Natta ,  Wall Street Journal Editörü Robert Thopmson ,  News International Ceo'su Rebekah Brooks ve geçen senenin kazananı Rebecca McQuigg. Yani şöyle diyebiliriz bu yarışmayı kazanan arkadaş muhtemelen çok fazla vatandaş olarak kalamayacak muhtemelen yazılı basında bir yer edinecek kendine. 

Eğer nasıl kazandığını merak ediyorsanız videosu Myspace Journal ana sayfasında yer alıyor. Zaten Sloane Berrent(kazanan olur kendisi) bir çok hayır işinde çalışmış filipinlere gitmiş , katrina kasırgası mağdurlarına yardım etmiş. Bu yaptıklarını kayıt edip internete yüklemiş citizen journalism işinde gayet bilinçli ne işe yaradığını ve nasıl etkiler bırakabileceğini anlatmış bu videoda. Davosu bu sene Cnbce'den değil de Myspace Journal'den takip etmek farklı bir deneyim olabilir. 

Myspace Journal burada

Saygılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası