2 Nisan 2011 Cumartesi

Sosyal hikayeler hazırlama şeysi: Storify

Storify'ın ismini o kadar andım ki son zamanlarda burada bir inceleme yazısı yazmazsam ayıp olur. İsmini ilk duyduğum günler "dur bir iyice olsun" sonra davetiye isterim demiştim. SXSW Interactive'de adı bu kadar çok geçince artık bir inceleme yazmanın zamanın geldiğini fark ettim. Storify için küçük bir inceleme başlıyor.

Storify sosyal medya araçlarında belirlediğiniz bir konuda önünüze düşen içerikleri sürükle-bırak şeklinde bir araya getirme üzerine kurulu bir sistem. Benim gibi belli bir konuda blog yazan kişilerin işine yarayacağı kesin. Örnek olarak bir hikaye oluşturayım hemen.

Storify'a  Twitter, Flickr, Facebook Youtube'dan sürükle bırak yaparak içerik ekleyebiliyorsunuz. Örneğin görsel Flickr'dan, yazılar ise daha önceden yazdığım tweetler. Yukarıda belirttiğim gibi belli konular hakkında sosyal medyayı kaynak olarak belirleyip bir şeyler hazırlayanlar için oldukça başarılı ve faydalı bir araç ki zaten bu faydayı önceden gören El Cezire'nin İngilizce versiyonu The Stream adlı programı bu araç üzerine kurgulayarak yayınlamaya başlayacak yakın zamanda.

Storify üzerinde oluşturduğum hikayenin linki şurada. Normalde embed kodu olmasına rağmen şu an çalışmadı. Storify, sunum araçlarına bile rakip olabilir ilerleyen günlerde. Basit arayüzüyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Storify'ı herkes bir kez kullanacak fakat uzun süreli kullanan olacak mı? sorusu biraz kafamı kurcalıyor. Standart kullanıcılara belki ilk etapta yararlı olmasa da yukarıda da yazdığım gibi belli konular hakkında belli içerikler biriktiren ve bu içeriklerden blog yazısı veya başka türlü şeyler oluşturan kişilere yararlı olacaktır.

Saygılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası