27 Mart 2011 Pazar

Bunları paylaşasım var # 64 (İçerik Taktikleri)

Yine haftalık paylaşım gününe geldik. Yine aynı blogtan alıntı yapacağım. Bu senenin benim için favori blogu oldu Social Fresh. Her yazdıklarını paylaşmak isterim ama gidip kendi bloglarında takip edin her zaman yararlı içerikler ile karşılaşacaksınız. Neyse paylaşacağım şeye geçeyim.

12 Tactics for Facebook Page Content  adlı yazıda Facebook sayfalarında hangi içerikler ile hareket kazandırılabileceği anlatılmış. Bu içeriklerde bazıları şöyle

* Haftanın Fanı
* Önemli gün ve haftalar hakkında iyi dilekleriniz
* Konuk yazarlar veya sayfa yöneticileri
* Fanlara neler istediklerinin sorulması.
* Boşluk doldurmalı sorular.
* Bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey soruları. (Dikkat bu kadar klişe olmasın)

Yazının tamamı için 12 Tactics for Facebook Page Content . Zaten bilsek bile yine de aklımızdan çıkacak şeylerin listesi aslında bu. Bu liste içinde iki maddeyi birleştirerek başka içerikler de oluşturabilirsiniz. Örneğin "Benim için Cumhuriyet Bayramı ... anlamına gelir" gibi basit içerikler ile iletişim gerçekleştirebilirsiniz. Bu içerikleri markanızla birleştirerek sunmanız elbette iletişim ve geri dönüş konusunda daha iyi sonuçlar verecektir size. İçerik oluştururken her içeriğin markanızı anlatması gerekecek diye kasılmanız fanları rahatsız edecektir. Kasmaya gerek yok fakat marka ile çok fazla alakasız içerik girmeniz markanın algısını ortaya çıkartmanıza veya düzenlemenize pek de fayda sağlamayacaktır.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası