2 Şubat 2011 Çarşamba

En ok oyuncusu olan 25 Facebook oyunu (02 Şubat 2011)


Yeni bir ay yeni bir liste. Yeni kral halen 1. ve 100 milyon sınırına dayandı. Muhtemelen 100 milyon sayısını görecek bir hafta içinde. CityVille sayesinde bir çok küçük sosyal oyun şirketinin de hevesi yerine gelmiştir. Halen sosyal oyun oynayanların var olduğunu bilmek onları epey heyecanlandırmıştır. Aslında bir de şu yanda bir şey var Aylık aktif oyuncu rakamları 100 milyona dayanmışken günlük aktif oyuncu rakamlarının düşük olması konusunda bir eleştiri almıştı. CityVille bakalım bir sonraki ayda sonuçlar ne olacak?

Bu ayın büyük  kazananları CityVille(18 milyon), Texas Hold'Em(1.9 milyon), It Girl(1.2 milyon), Boyaa'nın Çince yazılmış oyunu (Çin pokeriyimiş galiba) (2.4 milyon), RavenWood Fair (2.2 milyon).

Bu ayın kaybedenleri ise Farmville (4.5 milyon), FrontierVille(5.9 milyon), Mafia Wars (2.9 milyon), City of Wonder (2.2 milyon) ve bir sürü 1 milyon ve civarı oyuncu kaybeden oyun. Bu ay genel olarak kayıp ayı olmuş gibi.

Zynga yine ilk 10 oyun arasında 7 oyunun sahibi. Bu ay ilk 10 değişmedi yine.

Geçen ay listede olmayıp bu ay listede olan oyunlar Boyaa'nın Çin Pokeri (Yeni oyun), RavenWood Fair (yeni Oyun) ve Bubble Islan sürekli listeye girip çıkan bir oyun kendisi. RavenWood Fair Lolapps'ın bir oyunu sosyal oyunların ilk popüler olduğundan beri var olan bir oyun şirketi kendisi bu oyun sayesinde yüzünü tekrar hatırlamış olduk. Daha çok Gift denilen ıvır zıvır şeylerden hatırlıyoruz özellikle Super Gift uygulması ile.

Neyse fazla uzatmayalım her zaman olduğu gibi hatırlatalım. Eğer bu listeyi ticari olarak kullanacaksanız benimle değil Inside Social Games sitesiyle muhatap olursunuz. Yazının orijinal versiyonu şurada daha detaylı analiz için okuyunuz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası