2 Aralık 2010 Perşembe

Futbol Temalı Facebook Oyunları



Top Eleven adlı oyundan blog için ciddi bir hit kazadığımı görünce biraz daha tribünlere oynamak gerektiğini düşündüm. Facebook üzerinden oynanabilen futbol temalı oyunları kısaca bir listeyeyim dedim. Bu oyunlar Facebook'un büyük pazarı ABD'de fazla tutmadığı için her ay Inside Social Games sitesinin listesinde yer almıyorlar. Bu yüzden benim de pek dikkatimi çekmiyor haliyle. Ben sıkı bir sosyal oyuncu değilim ne yazıktır.

Neyse listemize geçelim bu listelerde olan oyunları bir çoğunuz görmüş olsa bile bir liste de olsa fena olmaz hani. Hatta oyunların bir çoğunu oynamadığım için sıralayayıp bırakacağım öylece.

* FIFA Superstars : Playfish oyunu aylık kullanıcı sayısı 3.6 milyon.

* Winning Goal : The9 adlı Çin merkezli bir şirketin oyunu. Çok fazla kullanıcısı yok 12 bin kişi oynuyor.

* Lionside Football : Lionside adlı San Francisco merkezli bir şirketin oyunu. 360 bin kişi oynuyor.

* Epic Goal :  Kabam adlı bir şirketin oyunu.25 bin kişi oynuyor.

* Premier Football :  Online Athletes adlı sadece spor oyunları üzerine çalışan bir şirketin oyununu 550 bin kişi oynamakta.

* Bola :  2.8 milyon oyuncusu olan Bola bir Playdom oyunu.

* Soccer Tycoon :  66 bin kişinin oynadığı bir oyun bu. Dynamo Games adlı  İskoçya merkezli bir oyun şirketinin ürünü.

* Galacticos Football : Fantasy Moguls adlı Seatle merkezli firmanın işi olan oyunun 233 bin oyuncusu var.

* Footbo City   : Turkcell'in yaptığı bu oyunun 130 bin oyuncusu var. Unutmuşum yorumlarla hatırlatan arkadaşa teşekkür ederim.


Benim bildiğim oyunlar bunlar.  Bola bu aralar tekrar yükselişe geçti. Göreceli olarak eski bir oyun fakat Playdom oyunun daha fazla oyuncuya ulaşabileceğini düşünüyor olamalı ki tekrar reklam yapıyor. Fakat oyun ile ilgili hile sorunlarının olması biraz kafa karıştırıyormuş. Lionside en yeni oyun listedeki. Hatta bu oyunu Galatasaray resmi Twitter hesabında bile tanıttı.

Saygılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası