7 Kasım 2010 Pazar

Bunları paylaşasım var # 46

Bu haftayı yazı yazmaktan kaytarıp bir araştırmayı paylaşarak kapatıyorum. Altimeter Group'un yaptığı bir araştırma.

Bu araştırma büyük şirketlerin sosyal stratejistlerine sorulan şu soruya cevap arıyor. "2011'de sosyal stratejinizde hangi konulara odaklanacaksınız?"  Yazı başlığı ve linki şöyle:

Analysis: 2011 Corporate Social Strategy Will Focus on Corporate Website Integration
 
Ankette ilk çekici bir iki noktaya değineyim kısaca. Bu arada 1000 kişi ve üzerinde çalışanı olan şirketlerde yapılmış bir araştırma bu.

*Şirketlerin bu sene en çok odaklanacakları yer Web sitelerinin sosyal medyaya entegrasyonu olacakmış. Yani hala bir çok şirket sosyal medya konusuna adapte olmaya çalışıyor manası çıkabilir buradan.

*Social Commerce'ın önem sırasında 5. olması şunu anlatıyor olabilir bize; Sosyal medyayı satış için kullanacağız elbette ama ilk önce iletişim ve entegrasyon işini bir aradan çıkartalım.

*Mobile/Location konusuda 6. sırada görünüyor. Anlaşılan bu konuda acele edilmeyecek. Sanırım akıllı telefon kullanımının oranı halen istenilen seviyede değil.

Not: Bu arada bir başka blog yazmaya başladım yazmaktan daha çok paylaşım üzerine odaklı. Steampunk Günlüğü adında bu bebek blogum. Günler ne gösterecek bakalım çok yeni bir zaman geçirtgeci.  

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası