2 Kasım 2010 Salı

11 Most Influential Men 2010


 Sosyal medya kendi ünlülerini yaratır bunu herkes bilir. Peki bu ünlüleri herkese satabilir mi? işte bu sorunun cevabı bir süreye kadar "geekler arasında olan geekler arasında kalır" gibi bir şeydi. Ne zaman birisi Zuckerberg gibi bir adamın hayatını film yapmaya kalktı işte o zaman geek, nerd, dork hepsi birbirine girdi. Sosyal medya ünlüleri artık normal ünlülerden sayılmaya başladı(normal ünlü neyse artık :))

Bunun yansımaları için biraz etrafımıza bakmaya gerek var elbette. benim yakın zamanda (yani bugün :)) önüme çıkan örnek çok çarpıcıydı. Askmen adlı erkek lifestyle portalının her sene yaptığı 49 Most Influential Men 2010  listesinin içinde olan sosyal medya ünlüleriydi. Liste içinde Hollywood starlarını finans uzmanlarını dahi geçmiş sosyal medya insanları vardı. Sosyal medyayı yönlendiren kişiler artık dünyayı yönlendiriyordu. İnsanlar bu bilgisayarcı çocuklara öykünüyordu.  Bu kişiler kim onları hemen şurada sıralayayım bakalım. Hemen kısa notlarla devam edeyim. Liste için bir uyarı not daha liste Abd odaklı olduğunu düşünebilirsiniz ki öyle zaten :)9

Steve Slater No:48   Jet Blue adlı havayolu şirketinin işten çıkardığı ve sosyal medya aracılığı ile ortalığı karıştıran kabin memuru arkadaş. Twitter hesabı.

Julian Assange No: 46   Wikileaks işte geçen senenin en enteresan işlerini yapan adam. CIA komplosuna uğradığı söyledi suçlamalar düştü. Filmlik bir hikayesi var.

Isaiah Mustafa No:30  Nam-ı diğer Old Spice Guy. Tamam bilgisayarcı çocuk değil belki eski bir Amerikan futbolcusu amam bilgisayarcı çocukların ve bir çok kişinin tanıdığı bir insan evladı.

Andy Rubin No:27 Android işletim sisteminin babası desem yeridir herhalde. Bunca yıl sonunda iPhone'a ciddi bir rakip çıkartması bile onu bu listede bu sıraya çıkarmış.

Dennis Crowley No:19 Foursquare adamı. İşte o naneyi milletin başına musallat eden adam. İnsanlara rozet çılgınlığı ile uğraştıran adam. Yatacak yerin yok Crowley.

Bobby Kotick No: 16  Tamam sosyal medya ile alakası yok diyebilirsiniz ama sosyal medyanın sevdiği şelyeri yapana adamlardan birisi olduğunu söylemeden edemeyiz. Activision Blizzard yöneticidir arkadaş. Wow ve Call of Duty'nin başında olan adam desek olur.

Conan O'Brien No:12 Bu senenin en sıkı sosyal medya kampanyası bu adam için yapıldı. I'm with Coco

Elon Musk No:8   Paypal'ın kurucu ortağı ve bu senenin de popüler oyuncağı elektrikli spor araba Tesla'nın üretimi işinin içinde olan abimiz. saygılarımızı sunarız. Magazini de bolmuş :)

Steve Jobs No:4 Steve Jobs işte ne yazayım adam hakkında buraya :)

Mark Zuckerberg No:3  Biraz daha iyi poz verebilse sevimli bir oğlana benziyor.

Bill Gates No:2  Şimdi bir espri yapasım da gelmedi adam hakkında neyse.

Listede sosyal medyanın ağzından düşürmediği bir çok zaman andığı anmasa bile onların yaptıkları şeyleri kullandığı kişiler bunlar. Bu yazdıklarımda sadece 4'ü geçen sene listedeydi. Gates, Zuck, Jobs ve Coco  diğerleri bu sene sosyal medyanın ve online dünyanın yükselişi ile listede kendilerine yer buldu. Listede puanlar ile bir şeyler var onlara da göz atın.

Yarın Askmen'in Foursquare'ı nasıl kullandığına bir göz atalım diyorum. Çok başarılı bir örnek bana göre

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası