14 Ekim 2010 Perşembe

Search More Social



Bing Facebook işbirliği daha nasıl anlatılabilirdi bilmiyorum. Evet bu yeni sistem ile aramalarımız daha sosyal hale gelecek. Şimdi soracaksınız sosyal hale gelecek ne demek? Bing kullanılarak yaptığımız her arama Facebook hesabımız dolayısıyla arkadaşlarımız ile etkileşime girecek. Yani eğer Matrix filmini Bing ile aradığımız zaman, Matrix filmini beğenen arkadaşlarımız arama listesinde görünecek. Hatta hangi konuda arama yaparsak yapalım, bu konu hakkında arkadaşlarımız etkileşime girmiş ise arama ekranında karşımıza gelecek.

Aynı zamanda bu yeni sistem ile Facebook arama opsiyonunu Bing üzerinden kullanmamıza olanak sağlayacak. Zaten yukarıya ekleyeceğim videoda herşey sade bir şekilde anlatılmış.

Peki bu sosyal arama motoru ne sağlar bize?

Bing'in videoda da bize sorgulatmayı düşündüğü şey "güven" . Arkadaşlarına mı yoksa Arama Motoruna mı? güvenirsin(Burada Google tanrısının tekerine çomak sokmaya çalışıyor anlaşılan :). Sosyal arama bu şekilde bize Seo hileleriyle saçma sayfalara yollanmasını önleyebilir en basit olarak.

Her ne kadar "Facebook Fan Page Browser" ile ortak zevkleri paylaştığımız arkadaşları görüyor olsak da bu yeni sistem ile uzun incelemelerden kurtulup o an aklımıza gelen bir konu kimin ilgi alanına giriyor öğrenebiliriz. Bu arama yöntemi ile daha sosyal olabiliriz. İnternetten öğrenmek yerine seven birilerinden merak ettiğimiz kişiler hakkında bilgi alabiliriz. Arama motorunun sosyalleşmeye katkısı.

Facebook için iyi olan tarafı ise bana göre biraz kullanımı zor olan, kendi arama çubuğunun daha düzenli hale gelmesidir kesinlikle. Çoğu zaman olmadık yerlere yollayan bu arama zaafından kurtulmuş olur. Bing için iyi olan tarafı ise benim gibi sosyal medyada çok fazla vakit geçiren kişiler için iyi bir yeni arama araç olarak konumlanmış olması olabilir. Bu özellik daha entegre olmadan bile Bing'i el altında bulundurma konusunda uyarmış oldu. Hatta ilk Bing etiketli yazımı yazmış oldum.

Bing Facebook işbirliği daha ne gibi güzellikler getirecek bakalım?

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası