9 Ekim 2010 Cumartesi

En güçlü 100 Kadın


 Forbes her sene olduğu gibi bu senede Dünyanın en güçlü 100 kadını listesini yayınladı. Michelle Obama'nın bir numara olduğu listede Twitter kullanım durumlarına bakacağım. Kimler kullanıyor kimler kullanmıyor not düşeceğim.

1 - Michelle Obama : Abd "First Lady"si  Şahsi hesabı yok bir şey soracaksanız Başkan Obama burada.

2- Irene Rosenfeld : Kraft şirketinin CEO başkan her bir şeyi: Ne yazık ki onun da bir Twitter hesabı yok fakat Kraft şirketinin bir çok markası Twitter hesabına sahip.

3- Oprah Winfrey : Abd'nin biricik talk şov kadını. Bizim Doktor Öz'ün patronu. Oprah Winfrey Twitter hesabı burada. 

4- Angela Merkel : Almanya başbakanı. Politikacı olarak bunu kullanmasını beklerdim.

5- Hillary Clinton :  Abd dış işleri bakanı. Neden bir Twitter hesabı açmadığını anlayamadığım bir kişi daha.

6- Indra Nooyi  : Şahsi hesabı olmasa da yönetiminde bulunduğu Pepsi sosyal medyaya en büyük yatırımları yapan kuruluşlardan bir. Örn : The Pepsi Refresh Project 

7- Lady Gaga : Lady Gaga işte wiki linkine gerek yok Twitter hesabı ise burada  (Ben kendisi takip etmiyormuşum yahu neyse fazla bir şey yazmıyor)

8- Gail Kelly : Güney Afrika doğumlu bir iş kadını. Avustralya'nın büyük şirketlerinden Westpac CEO'su. Ne yazıktır böylesine ilham verici insanların Twitter hesabı yok.

9- Beyonce Knowles : Şarkıcı bu arkadaşında Twitter hesabı yok. (Aslında adına açılmış bir hesap var ve 800 bin kişi tarafından takip ediliyor ama kendisi bir tweet bile yazmamış.)

10- Ellen Degeneres : Amerikalı talk şov sunucusu. Bizde de yayınlanıyor programı. Twitter hesabı burada. 

11- Nancy Pelosi : Abd Temsilciler meclisi başkanı. Ermeni Tasarısı ve Jay Leno kendisi hakkında sıkça espri yapması nedeniyle benim kulağımda yer etmişliği vardır. Twitter hesabı şurada (Daha çok sözcüsü olarak kullanılıyor şahsi hesap değil)

12- Angela Braly : Wellpoint adlı sigorta şirketinin CEO'su. Hesabı yok ne yazık ki.

13 - Janet Napolitano : Abd iç güvenlik bakanı. Twitter hesabı yok. Siyasetçiler için bir nimet olmasına rağmen Abdli siyasetçiler arasında bir tek Obama'nın hesabı olması ilginç tabii olarak

14 -  Cynthia Carroll : Anglo American adlı madencilik şirektini CEO'su. Twitter hesabı yok.

15 -  Sheila Bair : Abd'de bizdeki BDDK'ya benzer olan Federal Deposit Insurance Corporation başkanı. Twitter hesabı ayıracak vakti bulacağını sanmıyorum. Abd'de batan banka sayısı 20 den fazla sanırım.

16- Sarah Palin : Abdli siyasetçi. Obama'nın başkan seçildiği seçimlerin mağlubu da diyebiliriz. Bol gafları ile hatırlıyoruz kendini. Twitter hesabı burada.

17- Mary Schapiro : Sec başkanı. Ne derseniz ekşi sözlüğe alayım sizi.   İşin doğası gereği Twitter kullanmasa da olabilir.(Ekşi sözlüğe bakabilirsiniz)

18- Ellen Kullman : Dupont CEO'su. Dupont herşeyi yapan bir şirket bunu yapıyor şunu yapıyor demeyeceğim size. Yine etkili bir insan yine Twitter'ı yok.

19- Sonia Sotomayor : Abd Yüksek Mahkeme yargıcı. Adına açılmış bir hesap var ama doğruluğuna emin olamadım. Bu yüzden yanlış yönlendirmek istemem kimseyi. Bu arada ilk latin kökenli yargıç olduğu için geçens ene epey gündem olmuştu kendisi.

20- Ursula Burns : Xerox CEO'su. Twitter hesabının olmamasına en şaşırdığı kişilerden birisi.

Bu yazı aslında bize pek bir şey katmasa da kendim için iyi oldu. Yarım yamalak hatırladığım şeyleri kafamda netleştirdim. Biraz bencilce kendim için bir yazı yazmış oldum.

Genel olarak bazı sektörlerin öncü isimleri sosyal medyada var olmayı tercih ediyorlar. Özellikle hayran mantığı ile ilerleyen sektörlerde (Eğlence ve Siyaset).  İş kadınlarının arası Twitter ile pek yok hatta bu listede olan hiç bir iş kadının Twitter hesabı olmaması ilginç.  

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası