4 Eylül 2010 Cumartesi

CW bu işi biliyor !

Klişe bir başlıkla yine karşınızdayım.(Böyle konuşunca da akşam kendi kendine millete oyro dağıtmaya çalışan sunucu gibi hissettim kendimi.)

Neyse saçma bir girizgahtan sonra konumu anlatayım kısaca zaten bir kaç görselle destekleyip kısa keseceğimi umuyorum. Hava durumunun birden değişmesi ben de biraz uyuşukluk yaptı. Konu : CW adlı(Cbs ve Warner Brothers)  Kuzey Amerika kanalının hedef kitlesini iyi tanıyıp bu durum üzerine belirlediği sosyal medya hesaplarını nasıl yönettiğine üstten bir bakış atmaya çalışacağım.

CW kanalı daha çok gençlere yönelik yayınlar yapan bir kanal. Tv şovları arasında Gossip Girl, Supernatural, Smallville gibi diziler var. Zaten dizileri görünce hedef kitlesi kendini belli etmiştir sanırım. Kısa kısa sosyal ağlarda olan hesaplarını gözden geçirip farklı olan noktaları paylaşmaya çalışacağım.



Facebook : Facebook sayfası temiz ve şovlara giden, bizim milyon kişinin takip ettiği fan sayfalarının aksine yanar dönerli giflerle dolu olmayan link listesi var. Kendi sayfasını diğer linklere öneri sayfası olarak kullanıyor görüldüğü gibi. En dikkat çeken özellik daha yayınlanmamış olsa bile bu sezonu yeni dizilerinin(Nikita ve Hellcats fan sayfaları açılıp listeye eklenmiş). Şundan çıkartılacak ders sosyal medya fırsatçılara bırakılmayacak kadar önemli bir iletişim noktasıdır.

*The Cw Kanalının Facebook'ta takipçi sayılarından da anlayabileceğimiz gibi amiral gemisi Gossip Girl dizisi.

*Bu aralar bütün Facebook fan sayfalarında yeni dizilerinden Nikita'nın tanıtımları var. Daha dizi yayına çıkmadan 50 binden fazla takipçi yakalamış.

*Vampire Diaries (Nina Dobrev nasıl güzle bir insan evladıdır yahu) ise Ford Fiesta ödüllü yarışmayı Facebook üzerinden destekliyor.. Bu promosyon sayfası dikkatli bir şekilde izlediğim Wildfire şirketi tarafında oluşturulmuş Promotions uygulaması ile yürütülüyor.

 *Smallville sayfasında ise facebook takipçilerine özel bir promosyon kodu bulunmakta.



 Twitter:   Kanal bir çok spekülasyondan kurtulmak için diziler ile alakalı herkesin Twitter hesabını özel bir sayfa ile duyurmuş. Twitter kanalını daha çok oyuncularının hesaplarını ve dizilerini tanıtmak için kullanıyor. Bu aralar Nikita'yı pompalama işi buradan da sürmekte. Profesyonel bir takımla çalışıltığı belli olan kanal sadece kendi kanal haberlerini değil oyuncularının girdiği farklı listeleri de buradan yayınlıyor.(The 12 hottest women on fall tv)

 Son söz : Kanal gençlere yönelik olduğu ve bu konuyu kavrayıp(neden böyle dedim bilmiyorum bu işlerin kaynağı orası kavramamaları saçma olur zaten) daha sıklıkla gençlerin kullanıcısı(halen öyle yahu biraz araşatırın herşeyi bloggerdan beklemeyin:) olduğu sosyal ağları kullanmasıyla hedef kitlesi ile ikili ilişkiyi koparmıyor. Bizim memlekette sıklıkla karşılaşılan popüler şeylerden yararlanıp sonra kendi işlerine alet etme uygulamasını engellemek için Facebook hesaplarını erkenden alıp açmak çok yararlı bir iş en azından kendi itibarları ve yayınladığı dizilerin itibarları konusunda önemli bir uygulama. The Cw Kanalının resmi sitesinde bir adet blogları olduğunu da unutmadan söyleyeyim.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası