19 Ağustos 2010 Perşembe

Syfy ve Sosyal Medya


 Televizyon kanallarının sosyal medya araçlarını nasıl kullanmalı gibi konuda yazı yazmıştım. Şimdi bu konuyu uygulanmış bir örnekle pekiştirireyim.

Syfy(eski adı ile Sci Fi Channel) kanalının sosyal medyayı nasıl kullandığına dair bir iki saptama yapacağım. Fazla uzun süremeyecek diye umut ediyorum yoksa uzun yazıları okumuyor kimse.

*Syfy daha önce görmediğim bir şey yapmış ve bünyesinde olan dizilerin sosyal medya hesaplarını bir sekmede toplamış resmi sitesinde. Social adlı bölümde bütün dizilerin resmi sosyal medya hesaplarına ulaşabiliyorsunuz.

*Her dizinin kendine özel sayfasında dizi oyuncularının Twitter hesaplarına linkler var. Böylelikle verified hesap tantanasından da uzaklaşılmış oluyor.

*Kanalın Facebook sayfası  derli toplu ve var olan bütün resmi dizi hesaplarına ulaşım var. Hangisi resmi fan sayfası konusuna buradan da bir çözüm üretmişler. Duvar moderasyonu iyi fakat bir iki dizinin sayfaları açılmamış olsa da sayfalara link var muhtemelen ilerleyen günlerde düzelir. Bu sorun özellikle yeni dizilerde var.

* Kanalın Twitter hesabı kanalın yöneticisi Craig Engler adına açılmış olup kanal tanıtımına odaklı işliyor. Oluşturulan Twitter listeleri(12 adet liste oluşturulmuş) ile yine buradan da dizilerin ve şovların resmi hesaplarına ulaşabiliyoruz.

*"Bildiğim kadarıyla" en popüler dizisi olan Caprica'nın Facebook Fan sayfasının özel bir uygulaması(Caprica Open Mic) var ve bu uygulama ile web kamerası kullanılarak Caprica yapımcılarına görüntülü soru sorma şansı yakalayabiliyorsunuz.

*Kanalın 7 ayrı iPhone uygulaması var. Bu uygulamalar linkten ulaşabilirsiniz. (Bizimkiler bir adet yapınca teknolojiyi yemiş yutmuş oldukları için bu örneği verdim)
 
Her kanalda gördüklerimin dışında yukarıda yazdığım özellikler mevcut Syfy kanalının sosyal medya stratejisinde. Bir çok kanal böyle yabancı kanalları örnek alarak çok başarılı işlere imza atabilirler. Eğer ellerinde bu tarz konuları kovalayan elemanları yoksa bu iş için ajanslara başvurmaları gerekli.

Görsel Wikipedia'dan alınmıştır.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası