13 Ağustos 2010 Cuma

Devir artık değişti


TMZ geçen günlerde online izleyici rekorunu kırdığından haberiniz var mı? Lindsay Lohan'ın duruşmasının yapıldığı mahkemeden yapılan canlı yayını(yayın yapıldığı anda) 2.3 milyon kişi izledi. Bu konuda önceki izleme rekorları Michael Jackson'un cenazesinden yaptıkları yayındı. O yayını 845 bin kişi izledi.

Bu bilgileri, hem Facebook'un yeni özelliklerinden biri olan Facebook merkezinden canlı yayın yapan Facebook Live'ı duyurmak ve hem de online tv işinin ne kadar büyük olabileceğine dikkat çekmek için verdim.

Facebook Live; Facebook ekibinin merkezine ziyarete gelen ünlü kişilerle yaptıkları röportajları canlı olarak yayınlamak ve önemli seminerleri izleyebileceğimiz bir bölüm. Örneğin yarın America Ferrera konukmuş Facebook Live'a. Buradan sorular alacaklarmış. Girip inceleyiniz her zaman yayın yok fakat geçmişte çekilmiş olan kayıtları izleyebilirsiniz. Facebook bu hamlesi ile online tv pastasından da pay çıkartmak istemiş belli ki. Zaten Adriana Lima bir fotograf çekimini Facebook fan sayfasından online yayınlayarak Facebook online yayınları konusunda gönlümüzü fethetmişti Facebook artık başka bir güzellik bekliyoruz.

Bu tip gelişmeler geleneksel medya araçları ve internet medyasını iç içe geçiren gelişmeler. Bir iki sene içinde iPad gibi tabletler daha çok yayılmaya başladıkça bir çok geleneksel medya devi, internet üzerine gelmek zorunda kalacak. Ülkemizde bile yavaş yavaş başlayan akım bir iki sene içinde tüm dünyayı saracak. Flipboard adlı Ipad uygulaması bu duruma bir başka bakış açısı da getirdi (uygulama sosyal ağ hesaplarınızı dergi gibi size sunuyor Flipboard kadar estetik olmasa da benzer bir uygulama olan Paper.li ile Twitter deneyiminizi farklılaştırabilrisiniz.))

Flipboard insanların tabletler(ve diğer araçlar)  üzerinden bir şeyler okumaya çekinmiyor olduğunu gösterdi eğer doğru düzgün servis ederseniz. Televizyonlar,  gazeteler ve dergiler mecburen tabletlere uygun edisyonlar çıkartacaklar. Her yerden ulaşmak isteyen insanları yakalamak zorundalar artık devir biraz daha hareketli. İnsanlar gerçekten parkta otururken internete bağlanabiliyor :) Eğer yapmazsalar Facebook, TMZ ve Revision3 gibi internet üzerinden yayınlarına devam eden networklarına çok daha fazla şey kaptırırlar. Zaten bir türlü barışmadığı internet kullanıcısını  sonuna kadar kaybederler. Gerekirse internet için özel programlar yayınlamaya başlayacaklar kaçırılmaması gerek bir devir onlar için.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası