20 Temmuz 2010 Salı

Adam Gibi Landing Page

Facebook fan sayfalarını herkes bilir. Facebook fan sayfalarında tıklandığı zaman gelen sayfaları da bilir haliyle. Bu sayfalara (Fbml ile hazırlanan) Landing Page adı veriliyor.(nasıl hazırlandığı görmek için Mashable üzerinde şu yazıyı okuyunuz).

Bir çok kurum(kurum dememin nedeni bu sayfa sahipleri arasında kar amacı gütmeyen kuruluşlarda olduğundandır) Facebook sayfalarını hazırlarken landing page kullanımını da tercih ediyor. Dönemsel kampanyalardan, sürekli kampanyalara bu sayfalar yardımıyla duyuruyor. Landing pagelerin kullanımı sayfaya profesyonel bir görünüm kattığı tartışılmaz bir gerçek. Elbette bir çok acemice kullanımları da olduğunu unutmayalım(Ülkemizden her hangi bir "haydi toplanıp 1 milyon oluyoruz " fan sayfasına girip bakabilirsiniz.)

Burada benim hoşuma giden bir kaç güzel landing page örneğine yönlendireceğim. Sıralama bir iyi-kötü sıralaması değil rastgele oluşturulmuş bir şeydir.

* Lacoste  : Bu sayfa örneği sadece bir videodan oluşuyor diğer bir çok markadan ayrılan özelliğine bu zaten. Markanın kendine güvendiğini bile çıkartabiliriz bu landing page düzenlemesi ile.

*Pringles : Bu sayfa tam bir landing page olmasa da Fbml'nin neler yapabileceğine dair güzel bir örnek olduğu için göz önünde olabilir.(Oversharers sekmesini kontrol ediniz)


 *Victoria's Secret : Bir landing page konulabilecek her şeyin olduğu bir örnek. Bu için yapılan Bombshell Blast kampanyasından, etkinlik takvimine, modeller için özel hazırlanmış profiller bu markadan bahsederken aklınıza gelebilecek herşey sayfada. Bana göre hazırlanmış en iyi landing page.(Blogger'ın Seçimi esprisini yapacaktım vazgeçtim:))

*Dunkin' Donuts: Dunkin' Donuts'ın logosunun renkli ve enerjik olması aynen bu landing page yansıtılmış. Page karış değil. Anlaşılır ve var olan bütün kampanya ve yarışmalardan haberdar ediyor kullanıcıyı. Adeta bir resmi web sitesi konumunda.

*Breast Cancer Awareness: Kadınları göğüs kanserine karşı bilgilendirmek amacıyla Abd merkezli kurulan kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Bu sayfada landing page(Take Action! sekmesi) değil ama düzenlemesi açısından kesinlikle örnek alınmalı.

*Redbull : Sadece yerleştirdiği görsel espri için bile bu listede olması gerekiyor.

*H&M: Sade ve markanın resmi sayfasına trafik çekmek amaçlı kurgulanan basit ama kaliteli duran landing page.

Yurt içinden örnekler için bir adet liste hazırlayacağım ama ne yazık ki bu listeyi hazırlarken yararlandığım Ignite Social Media'nı hazırladığı The Top 50 Branded Facebook Fan Pages listesi yok bunu hazırlamak lazım aslında ilk olarak. Bu listeyi hazırlayabilirsem eğer bir gün bu landing page için bir yazı yazabilirim.

Saygılar.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası