10 Haziran 2010 Perşembe

Zynga'dan yeni bomba !


Her ne kadar her çıkan yeni oyun  için "bomba" tanımlaması kullanılsa da bu oyun biraz daha farklı olabilir. Bomba tanımının altını doldurabilir. Yeni oyunun adı Frontierville. Bu oyuna isterseniz pazarlama hamlesi deyin isterseniz süper oyun olmuş aferin deyin bu size kalmış. Fakat bir çok büyük blogu heyecanlandırdığı kesin. Fast Company yeni çıkan oyunlar hakkında fazla yazı yazmaz fakat bunu es geçememiş.

Oyun için şöyle diyebilirim Farmville oyununu biraz vahşi batı öğeleriyle karıştırın işte sizin karşınızda Frontierville oyunu. Facebook oyunları benim için halen çok yavaş ve çok fazla zaman harcaması gerektiren oyunlar. Neyse bu haberi şöyle değerlendirmek gerekir. Bir süredir oyuncu kaybeden Farmville oyunundan kaçan oyuncuları bir yere toplamak gerekiyordu. Gereken oyun bu olabilir. Bu oyunun Fan sayfasında şimdilik 13 bin kişi var. Bu iyiye işaret aslında. Bir süredir yayında olan Funmall oyunun fan sayfasında 17 bin kişi var ve 103 bin kişi bu oyunu aylık olarak takip ediyor. Bir günde(bir gün bile sayılmaz) 13 bin fan kazanmak Frontierville oyunu için iyi bir adım muhtemelen bu ay sonunda toplam oyuncu sayısı 15 milyon civarında olacak diye bir tahminde bulunmak hatalı olmaz. Bu tahmini dayandırdığım en önemli nokta Zynga'nın çıkardığı oyunların ortalama 15 milyon oyuncuya ulaşması.

Neyse sosyal oyun dünyasına yeni bir soluk getirdiği söylenen bu oyun için ay sonunda yayınlanan raporları beklemekten başka şansımız yok evet bir de oynayabilirsiniz. Zaten bir kaç gün içinde Frontierville davetleri Facebook sayfanıza düşer oynamazsanız bile bir şekilde gözünüze çarpar.

Konu ile ilgili iki güncel blog yazısı

Fastcompany Zynga Launches FrontierVille, a Wild West FarmVille 

AllFacebook  Zynga Launches New FrontierVille Game

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası