16 Mayıs 2010 Pazar

Bunları paylaşasım var # 22

Malum Bö oldu bitti eleştiriler yapıldı cevaplar verildi ufak hatalar oldu. İçeriğinde bloglardan bahsedilmeyen bir paneller oldu neyse. Buraları geçtim seneye daha iyi olur eminim.

Sonra düşündüm "Dünyada en iyi , etkili vs. gibi bloglar hangi bloglardır?" Tahmin ettiğim bloglar vardı listelerde olan Huffington Post , Gawker, Techcrunch, Boing Boing gibi. Neyse biraz araştırdıktan sonra 3 güzel liste ile karşılaştım bloglar hakkında. Onları paylaşmak istedim. Hemen hatırlatayım bu listelerden 2 si sürekli güncellenen listelerdir( Technorati ve ebizMba). Diğer listede(Guardian) eski olmasına rağmen içerik konusunda sınıflandırma yaptığı için farklı bir bakış açısı kazanmanızı sağlayabilir. Her ne kadar güncel olmasa bile gayet iyi çalışıldığı için halen güncelliğini koruduğunu söyleyebiliriz.

Technorati Top 100 listesi : Bu listede 1. Huf Post ,  2.Techcrunch , 3. Mashable listenin devamı siteden öğreniniz. Liste hazırlanırken Technorati kendi kriterlerini kullanmıştır.Bu kriterler içinde büyük etki sahibi ise kullanıcı oylarıdır.

eBizMBA Top 20 Most Popular Blogs | May 2010 listesi :  Bu liste sürekli güncellenen ve bir çok araştırma şirketinin tıklanma sayılarının analizleri ile oluşturulmuş bir listedir. Bana göre en açıklayıcı ve en doğru liste de budur diyebilirim. İk 3.ise şöyledir. 1. Huf Post, 2. Tmz, 3. Endgadget

Guardian.co.uk The world's 50 most powerful blogs : Nick Denton(Gawker) katkılarıyla hazırlanan blog listesinde blogların etkilerinin nedenleri, sayfa gösterimlerinden çok içeriklerini öne çıkartarak açıklanmış. Listenin ilk 3 sırası şöyle : 1. Huf Post, 2. Boing Boing, 3.Techcrunch

Not: Herkesin blogu kendine güzeldir. :) En iyi blog yoktur en azından Türkiye için çevresi çok olan blog yazarı vardır. Bu böyle biline.

Not 2 : Blogların linklerini vermememin nedeni, linklere tıklayıp listeleri biraz olsun gözden geçirmenizi tetiklemek içindir.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası