23 Mart 2010 Salı

Friendfeed kullanıcısı

Çok yazan bir friendfeed kullanıcısı değilimdir. Sadece gerçekten bildiğim bir konu varsa bir şeyler yazarım , anket doldururum , okurum daha çok.

Friendfeed kullanıcısının bazı kötü alışkanlıkları vardır. Bu alışkanlıkları kötü olarak nitelendirmesi kesinlikle benim anlayışımla alakalı. Herhangi biri aşağıda yazacaklarımı çok normal olarak nitelendirebilir ki zaten o kişilerden bahsediyorumdur bu maddelendirmeyi yaparken. Bu yazıyı yazarken bende o kötü alışkanlıklardan bazılarını gerçeklemiş olacağım. İsim vermeden konuşacağım ve bunu bilerken yapacağım. Kötü alışkanlıkların biraz tadına bakıp bahsettiğim kullanıcıları anlamaya çalışacağım.

1- Friendfeed kullanıcısı isim vermeden konuşmayı sever. Özellikle sosyal medya konusunda konuşurken bunu yapar. Sevmediği insana çemkirir ama isim vermez. Sanki isim verse ne olacak sevmiyorsan sevmiyorsundur kimse birini sevmediği için kötü bir insan olmaz. Adını bile anmam diyorsan bu işin adli bir durumu vardır derim. Bir insanın adını almayacak kadar sevmiyorsan cidden canını yakmıştır.

2- Friendfeed kullanıcısı araştırma yapmayı sevmez . Her türlü konuyu google kullanarak bulabilecekken bir feed atar. Çözüm bekler. Cevap olmayınca bozuk atar.

3- Friendfeed kullanıcısı bir şeyi "fail" olarak ilan etmeden önce işin sorumlusuna sormaz Friendfeed'e sorar. Bir iki destekçi de yayarsa. Amanda ne güzel hata yakaladım diye övünür. 2 numaralı madde ile organik bir bağı vardır bu maddenin.

4- Friendfeed kullanıcısı "sosyal medya uzmanlığını" çok dert eder. Uzman olanlara laf sokulmaya çalışılır , uzman olanlar uzman olduğunu kabul etmez(çelişkili mi geldi size).

5- Aslında pekte öyle büyük bir şey olmayan şeyler dünya çapında başarı olarak gösterilmeye çalışılır ki bu durumun nedeni muhtemelen iş ile uğraşan kişinin sıkı bir Friendfeed kullanıcısı olmasıdır veya gerçekten iyi bir insan olmasıdır(iyiler her zaman kazanır mı?).

6- Friendfeed'i her açtığımda Kızıl Nehirler(aynı zamanda kitabı da var) filmi geliyor aklıma. Filmde hep kendi içinde evlenen ve gen havuzunu genişletmediği için dışarıdan gelen hastalıklara karşı direnci olmayan bir topluluktan bahsediliyordu. Friendfeed'te gittikçe bu topluluğa doğru ilerliyor bir çok kişinin bloguna sadece Friendfeed üzerinden akış gidiyordur büyük ihtimal. Friendfeed'in Friendfeed'e propagandası yapılıyor çoğu zaman.

Buradan yazdığım maddelerin hepsine birer örnek verebilirdim. Aslında örneklemediğim için çok rahatsız da oldum. Fakat sırf insanlarla uğraşıp onlara cevap verme havasında olmadığım için yapmadım bunu. İlerleyen zamanda bunu yapacağım her örneğe bir link. Üşendim şimdilik.

Not: Genelleme yapmak iyi bir şey değildir.

Saygılar.

2 yorum:

  1. Bunlar çok zeki tespitler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Çok bilmişlik gibi olmasın diye epey uğraştım. Kimsenin kırılmasını istemem yukarıda yazdıklarımdan , bunları gördüm bunları yazdım.
    Saygılar.

    YanıtlaSil

Facebook Sayfası