20 Şubat 2010 Cumartesi

Sosyal ağlar neden terk edilir?



Sosyomat üzerinden bu konu hakkında bir şeyler yazacağım. Her zaman olduğu gibi yine burada da belirteyim ben uzman değilim takipçiyim. Sosyal ağları neden takip listemden çıkartırım diye bir başlık atabilirmişim aslında.

Neyse konuya döneyim Neden ;

* İlk neden kullanıcı kalitesinin düşmesi ve bunun kontrol altına almak için bir çaba sarf edilmemesi. Sosyomat gibi özel bir sosyal ağ sitesinin bu tarz durumlarda davetiye sisteminden vazgeçmemesi lazım. En azından epey bir süre bekleyen (ben 6 ay beklemiştim) eski kullanıcıları küstürmemek lazım.

* "Yenilik" denilen şeyin temel gereksinimleri yerine getirmek değil zamanın şartlarına uyum sağlamak olduğunu unutmamak. Sosyomat temel gereksinimleri sağlam ve stabil bir sistem kurmak için epey uğraştı ve her yaptığı temel ayağını yenilik olarak yansıtmaya çalıştı. Mp3 ekleme sorunu temel sorunlardan birisi olması ve bu sorunu her çözdük denilidiğin de bunu yenilik olarak sunması.

* Tanınma çalışmaları yapıp gerekli büyümeyi sağlayamaması. Sosyomat asla bir ekşi sözlük bilinirliğine ulaşması beklenemez lakin uludağ ve itü sözlük civarlarına yaklaşan ve aranan bir site olabilirdi. Aktif ve diğer ağlarda olan üyelerine burada anlatabilmeleri sağlanabilirdi. (elit kullanıcı olmazdı hormonlu büyürdü geyiğine girmesin kimse , davetiye sistemi bu sorunu çok rahat bir şekilde çözebilirdi bu konu için sosyomat facebook sayfasına bakılabilir sadece 800 kişi)

*Kişisel sebepler var tabi ki. Arkadaşlarının terk etmesi bunun devamında ağın terk edilmesi. Diğer kullanıcılarla ters düşmek. Kullanıcı hatası diye nitelendirebileceğimiz şeyler tabii olarak

* Aslında eğlenceli olan bazı özelliklerin kaldırılması. Sosyomatta puanlama sisteminin bir anda uçup gitmesi ve gelecek denilmesine rağmen geri gelmemesi.

*Uzun süreli site arızaları ve sitenin ağırlığı. Sosyomatın çok uğraştığı bir konu daha sitenin ağırlığı yüzünden siteye girme aralıklarımda farklılaşmalar olmuştu.

Şimdilik aklıma gelen bunlar. İlerleyen günlerde başka bir şey gelirse aklıma başka bir site ile ilişkilendirip yazabilirim.

Sosyomat buradan

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası