1 Şubat 2010 Pazartesi

İki ödül töreni , iki liveblogging örneği



Grammy ve Sundance'ten bahsediyorum ikisi de bugünlerde dağıtıldı. Kazanları merak ediyorsanız sitelere linkler aşağıda olacak. 

Bahsetmek istediğim şey bu iki festivalinde twitter aracılığı ile yaptığı liveblogging hakkında bişeyler yazacağım. Aslında twitterdan bu şeyleri takip etmek ne kadar yararlıdır diye sorulabiir. Twitterdan bu tarz törenleri takip etmek önemli çünkü anlık tepkileri alınabilir anlık tepkiler ölçülüp yarın ki gazete başlıkları bile bu tepkilere göre yapılabilir. Yurtdışından takip edenler ve bir video yayını bulamayanlar için bu tarz yöntemlerle takip edilebilir.Bu sene grammy Türkiye'de yayınlandı fakat sundance yayınlanmadı.  Sundance o kadar popüler olmasa da grammy bugün trendig topics içinde. Ne kadar çok kişi tarafından takip edildiği ortada. 

İki ödül töreninde resmi sitesinde twitter hesapları verilmiş buradan bloglama işini görmüşler. Grammy tabi ödüllendirdiği sektöründe büyüklüğünüde düşünürsek iyi bir derli toplu bir twitter heabı oluşturmuş kullanıcıları listelemiş kazananlara tebrikleri iletmiş. After partyden fotolara yer vermiş(Aslında en önemli şey bu olabilir diğer şeyleri bulmak kolay). İlginç ayrıntıları not etmiş.(Adam Sandler'ın performansı gibi). Yanı bir takipçinin isteyebileceği ayrıntılara yer vererek güzel bir çalışma yapmış. Sundance'de benzer şeyleri not etmiş grammy kadar çeşitli olmasa da farklı olan şeyleri iletmeyi eksik etmemiş. 

İki güzel çalışma. Genellikle bu tarz şeyleri ülkemizde oraya giden konuklar yapardı(liveblogginten bahsediyorum) gazeteciler fotoları çekip twitter hesabına koyardı bu sefer resmi bir şekilde yapılanını gördüm. Şimdi oscar törenini bekliyoruz bakalım orada nasıl bir şey olacak.

Sundance Festival resmi site burada

Grammys resmi site burada 

Bu linklerden twitter ve diğer sosyal ağlarda olan hesapları görebilirsiniz.

Saygılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası