14 Ocak 2010 Perşembe

Türkçe Anime Blogları




Epeydir bir böyle bir liste yapmak istiyordum. Biraz araştırma yaptım fazla bişey bulamdım aslında . Bulduklarımın bir çoğu ölmüş uzun zamandır güncellenmiyordu. Bir anda çöplükte dolaşır gibi hissettim. Öksüz bloglar çöplüğü içindeydim neyse sonra bir kaç blogda olan linkleri kullanarak bir liste oluşturabildim.

Listeyi oluşturuken fansub bloglarınnda bir ikisini ekleyeceğim sadece bu tarz bloglarda var diye. Daha çok anime ve manga ile ilgili yorum yapan bloglara ve portallar(belki forumlara) yer vermeye çalışacağım. Fansubları bulmak gerçekten çok zor divxplanetin oluşturduğu animedünyası ile bu fansub bloglarınına onun üzerinden ulaşılabileceğini düşünüyorum.

Çoğu blogta hakkımda bölümleri olmadı için haklarında bişeyler yazamayacğım onları en kendileri anlatır aslında keşke hakkımda bölümlerini doldurmuş olsalardı.

Anime Dünyası : Divxlpanet sitesinde çevirisi yapılmış anime altyazılarının bir araya oplamış hali. Anime hakkında haberler ve yorumlarda bulunduruyor site.

Anime Dünyam :Yazarın kendi tanımı ile İşte bu da benim, yani Gorath’ın anime dünyası… Sanırım beni tanıyan tanır artık. Animelere gönül vermiş, kurguda hayat bulan, görsellikle coşan ve duygusallığın sahibi olan bir gönül adamıyım ben… Hayatımın bir sayfası olan ve her zaman tutku ile baktığım, asla yırtıp atmayacağım animeleri sizlerle orada burada paylaşırken; artık daha derli toplu olarak burada, benim anime dünyamda da paylaşacağım.

Mtv.com.tr/anime/ : Mtv kanalının sık güncellenen anime blogu. blog ödüllerinde geçmiş yıllarda aldığı bir 3.lükte bulunmakta

İtü Otaku : Adında da anlaşılabileceği gibi İtü'lü arkaaşların anime fansub blogu. gayet güncel bir blog. Anime download edebilme şansınız var. Kendi yorumalarıda şöyle İşi, gücü olmayan, kendini 2D gerçekliklere kaptırmış, hergün okul temalı animeler izleyip, “Aaah, ah lise hayatı buysa ben lise mi okudum lan!” diyen, bir Japon kadar otaku olmayı becerebilmiş çılgın insanlarız.

Anime Kolik : Bir forum sitesi. Diğer terkedilmiş froumlara göre aktif sayılabilir. Diğer forumlarda olduğu gibi fan klüp mantığı ile oluşturlumuş başlıklar altında çeşitli paylaşımlar gerçekleştiriliyor.

Portakal yolu : Portakal yolu adlı anime üzerine şekilenen bir portal. Blog ve forumu olan bu portalda diğer forumlara göre nispeten haerketli.

Manga.gen.tr : İsmi kısa ve net olan bu sitede ismin şaşırtmasın elbette anime hakkında da bilgiler yer almakta. Portal şekilde forumu ve günlük haberleri ile paylaşımına devam etmekte şu ana kadar listelediğim en harektli forumlardan birisi.

İctenchan : Animeler üzerinee kişsel tespitlerini yazan bir blog. Sık sık güncellenmese bile sıkı yazılar yazdığı için takip edilesi bir blog.

Anime manga tr : Yine sık güncellenen geniş içerikli bir anime portalı forum haberler ve fansub bölümleri var olmakta.

Bakatensai : Çok kalabalık üye sayısı olmasa bile en azından terkedilmemiş bir anime forumu.

Oyunun başı sonu (Ofori) : Kendi tanım ile ; Şimdilik bolca zamanı olan; bu bolluğu film/dizi/anime izleyerek veya manga okuyarak dolduran bir şahsiyet olarak blog alemlerine bir katkı da benden olsun diyerek başladım bu işe..Bakalım nereye kadar gideceğim..

Anime.gen.tr : Türkiye'nin en büyük anime database'i. Bu sitenin amacı ne sorusuna verdikleri cevap "Bu sitenin amacı, anime ve manga üzerine Türkçe bilgi arşivi oluşturmak"

Wiki Anime Portalı : Türkçe anime ansiklopedisi

Elimden geldiğince anime üzrine özelleşmiş blogları ve portalları listelemeye çalıştım görüpte benim blogum nerde diye soran olursa hemen eklerim listeye. Burada bir amacım yok liste yaparak kendime not tutuyorum sadece başka yaptığım bişey yok. Listenin sıralamsı rastgeledir. Hiçbir blog sahibi ile tanışıklığım yok.

Not : Foto Cowboy bebop ingilizce wiki maddesinden alınmıştır.

Saygılar.

2 yorum:

Facebook Sayfası