22 Ocak 2010 Cuma

Conan anlaştı program bitiyor



 

İyi bir paraya anlaşıp programı bitiriyor. Şimdi ise bitince ne yapacak soruları var akıllarda. önüne bir çok teklif konuldu hatta içlerinden birisi porno film çekmesi tarzındaydı . Conan The Bangbarian diye ismi bile hazırdı.

Bu teklifler arasından iki tanesi benim ilgimi çekti biri bugün ortaya çıkan cracked.com'un teklifi diğeri ise revision3.com un teklifi. Revision3 teklifini blogunda Conan O'brien için açık mektup diye yayınladı. cracked.com ise revision3'nin teklifine atıfta bulunarak bir teklif yayınladı.  

Her iki teklifte ortak olan şey "özgürlük" vurgusu idi. Evet doğru internet tvlerinin öyle iyi bir özelliği var istediğin gibi konuşabiliyorsun(istediğin gibi dediğim kanalların dayatmaları olmadan tabi ki) .  Diğer değindikileri nokta ise istediğin saat yayınlanma özelliği. Mantıklı teklifler aslında revision3 ve cracked.com ikiside çok geniş kullanıcısı olan siteler. Programları geniş kitlelere ulaştırabilir.  İki sitede bir çok parametere daha sunup tekliflerini yapmışlar. Bu seçenekler Conan O'brien'nin kafasında ne kadar ciddi bilmiyorum nerede devam edilecek programa göreceğiz.

Peki buna benzer bir şey olsa Türkiye'nin ünlü şovmenler internet üzerinden yayınlara devam edebilirler miydi? Hiç sanmıyorum bizim ünlülerimiz ne yazık ki sosyal medyada bile var olurken sırf moda olduğu için var oluyorlar bunun bir ticarete dönüşebileceğinin farkında değiller herhalde. Pardon bizim ünlülerimiz ne yaparsa hepsini sanat için yapıyorlar parada neymiş (!). Beyaz show kendi video sitesini(pikniktube) kurdu sonra kapattı neymiş maliyetleri karşılayamamışlar. Neden acaba youtube , dailymotion , sevenload üstünde bir kanal kurup oradan devam etmediler.  Hadi youtube'un Türkiye temsilciliği yok ama dailymotion sitesinin Türkiye temsilciliği var orta yolda buluşup belli bir miktarda anlaşabilirlerdi. O zamanlar Dailymotion Tr var mıydı şimdi hatırlayamıyorum ama bu tarz bir iş yapılacaksa o şube hemen açılırdı karşılıklı bir kazanç elde edilebilirdi. 

Şu an Türkiye'nin video konusunda gerçekten farklılaşmış güzel işler yapan siteleri var . uzman.tv ve televidyon.com. Bu konuda bişey yazmama gerek yok iki siteyi herkes biliyor artık. Bakarsınsınız ilerleyen günlerde tv ünlüsü bir kişiyi televidyonda kendi programını yaparken görebiliriz(bizim ünlümüz interneti çoluk çocuk oyuncağı görüyor hala ilerleyen gün dediğim yeni bir ünlü nesli görünce belki). Conan O'brien yoluna muhtemelen başka bir kanalda devam edecek internet üzerinden devam etmesi büyük yankı uyandırır New Media çılgınlığına çok farklı bir yön kazandırır belki de tersine bir göç başlatır. Artık internet ünlüsü internette kalır tv ünlüleri internete döner. 

Revision3'nin mektubu burada

Cracked.com'un konu hakkında yazısı burada

Saygılar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası