6 Aralık 2009 Pazar

Put.io ile deneme sürüşü

Put.io kendi tanımıyla da söylediği gibi çevirmi içi dosya saklamada yeni bir yöntem. Bir iki gün önce Arda Kutsal'ın(Webrazzi) şurada techcrunch için olan davetiyelerine denk geldim ve bu icatı deneme şansı buldum. Bir iki şeyi gözüme çarptı bunları buraya not edeceğim.

Put.io dosya paylaşıma yeni bir soluk getireceği kesin. İşleyişini anlatayım kısaca ; indirmek isteğiniz materyalin(her şey olabilir) rapidshare veya torrentini bulup put.io ya ekliyorsunuz ve işlem tamamdır. Linkler parça parça olabilir sorun değil parçalı linkleri alıp rardan çıkartıyor. İster online kullanıyorsunuz ister bilgisyarınıza indirip kullanıyorsunuz. Hatta iphone ve psp convert seçeneği var. Daha derli toplu tanıtımı aşağıda vereceğim webrazzi linkinden okuyabilirsiniz.

Put.io'nun kullanışında kafamı bir ikişey kurcalıyor. Biri telif hakları konusu bu konu zaten her zaman riskli bir konu. Göz göre göre korsan paylaşıma alet oluyor bu icat diye bir şeyler olabilir. Çatlak sesler yükselebiir ve bu sesler müyap'ın kulağına gidebilir.

Bir diğeri rapidshare ve torrentçiler bu sisteme nasıl bakıyor. İnsanların üye olmasını engelleyecek gibi duruyor. Eğer put.io paralı olursa ki ileride olacak. Bu rapidshare ve diğer yöntemler mi? put.io mu? sorusunu akıllara getirebilir. Birileri para vereceksem rapidshare veririm diyebilir. Çıkar çatışması burada olur. Tabi put.io da rapid kullanmam tek torrent işimi görür diyebilir. Şu an ben bu konuyu put.io ile arasında bir anlaşma veya bağlantı olmadığı varsayarak yazıyorum. Yukarıda yazdığım şeyler tabi standart kullanıcı için geçerli ağır download kullanıcıları bu konuda kesinlikle put.io nun tarafında olacak diye bir tahminde de bulunmak istiyorum açıkcası. Bu konu benim kafamı kurcalıyor gerçekten. Rapidshare put.io'nun işleyişini engelleyebilir mi ya da torrentçiler bu duruma nasıl bakıyor. Bu durum için put.io'nun paralı olmasını bekleyebiliriz aslında o zaman hangi sistem yararlı öğrenilebilir.

Bir şey daha var ; düşük hızlı internet bağlantısı kullanan kişiler bu online özelliğini kullanma konusunda bir zorluk çekebilir. Put.io'nun hedef kitleside sanırım düşük bağlantı kullanan kişiler değil.

Site içinde opera ile uyumsuz taraflar vardı fakat bunlar ilerleyen günlerde düzelecek büyük ihtimal.

Toparlayarak bitireyim. Put.io gerçekten çevrimiçi dosya saklama konusunda çok önemli bir iş. Ağır kullanıcılar için biçilmiş kaftan , bakalım bu Türk işi icat nasıl bir etki yapacak internet aleminde.

Webrazzi Put.io yazısı burada

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası