28 Aralık 2009 Pazartesi

Diziler ve sosyal medya # 5




Heroes dizisinin yeni sezonu iki hafta önce Türkiye'de başladı. Acaba dedim bu dizinin sosyal medya çalışması nasılmış , bakmaya karar verdim. Sonrasında bu araştırmayı genişleteyim dedim şöyle ki. Tv.com da şu an ilk 10 diziyi bir kontrol etmeye karar verdim.

İlk olarak heroes hakkında twitterı gerçekten güzel kullandıklarını söyleyebilirim. Özel bir twitter sayfası açmışlar ve oyuncuların twitterlarını oraya yerleştirmişler. Hatta Matt Parkman karakterininde bir twitter hesabı var(zaten diziyi takip edenler bilirler). Benim çok hoşuma gitti sosyal medya işlerini yapan şirket hedef kitlesini iyi belirlemiş ve twitter hesabını buna göre açmaya karar vermiş. Tahmin edildiği gibi heroes daha genç bir kitlenin izlediği bir dizi ve twitter kullanıclarının çoğunluğunun aynı kitleye dahil olmasından dolayı bu yapılan güzel geri dönüşler almak için gayet mantıklı.

Heroes Nbc üzerinde Twitter sayfası

Şimdi Tv.com ilk 10 dizisi bu liste değişkendir şu an ki ilk 10 ilerleyen günlerde değişebilir dikkat !

Dakika başı imdb listeleri yayınlayıp "işte Türk sineması dünyanın en büyük sinema sitesinin listesinde birinci oldu" diyen gazete webmasterı durmuna düşmeyeyim diye belirtme zorunluluğ hissettim.

1- Family Guy : Resmi sitesinde belirtilen bir facebook ya da twitter hesabı yok ne yazık ki. keşke olsa gayet eğlenceli olabilirdi.

2 - NCIS : Resmi sitesinde facebook fan page var. Community bölümden de resmi bir twitter adresine ulaşabilrsiniz

3- Criminal Minds : Cbs kanlı aynen NCIS gibi community bölümde bir twitter bir de facebook fan sayfası açmış.

4 - Doctor Who : Amerikalı bir dizi olmamasında dolayı sanırım , twitter ve facebook sayfasına denk gelemedim resmi sitesinde.

5 - The Simpsons : Ne yazık ki resmi sitesinde bir twitter hesabı ve facebook fan page belirtilmemiş.

6 - Saturday Night Live : Yılların komedi programı(off klişeden döküldüm resmen) resmi sitesinde insanları facebook ve twitter sayfalarına yönlendirmiş.

7 - House : Blogger alemin belki de en sevilen dizisi House'un resmi sitesinde gözüme ilişen bir twitter adresi olmasada resmi bir wikisi var bu çok güzel olmuş tabi ki aynı sayfadan facebook fan page linkine ulaşabilirsiniz.

8 - Gossip Girl : Bu dizi hakkında önceden de birşeyler yazmıştım direkt oranın linkini veriyorum buradan lütfen.

9 - Bones : Resmi sitelerinde gözüme ilişen twitter hesabı veya facebook sayfası olmadığını belirtmekle beraber bir adet wikileri olduğunuda hatırlatırım.

10 - South Park : Resmi sitesinden ağzı bozuk fakat özünde çok iyi bir çocuk olan çizgi dizimizin , Facebook ve Twitter hesaplarına ulaşabilirsiniz.

Son söz ; dizlerin hedef kitlelerine uygun şekilde sosyal ağlarda hesapları açılıp açılmayacağını belirlemiş şirketler. Bazı dizilerin hiç bir resmi hesabı yok fakat fanlar tarafından açılmış olan hesapları mevcut. Bones örneği bu konuda hedef kitlesi ve sosyal ağ kullanıcılarının uyuşmaması konusunda iyi bir noktadadır.
Bazı kanallar ise sosyal ağları kendi bünyelerinde oluşturduklar forumlar ile idare etmektedirler. Bazıları bu konuda gerçekten başarılı olabilir çünkü forumlar ile facebook connect ve twitter hesabı bağlatısını yapılmış.

Tv.com buradan

Resim hakkında telif hakları uyarısı için buradan

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası