30 Ağustos 2009 Pazar

Sosyal medyanın kalbi:Youtube

Belkide en verimli web 2.0 uygulamalrından olan youtube sosyla medyanın en önemli ayağınını oluşturduğunu herkes bilir.Videoların paylaşılması için en önemli kaynak olan youtube blogger,facebook,twitter içinde sürekli bir destek noktası olur.Türk genci video paylaşamazsa nasıl yaşayacak yoksa.Bir video ilk olarak youtubeda ünlenir sonra kopacaksınız tanımları ile sosyal ağlar içinde dolaşmaya başlar.Bu youtube yasaklı olduğu dönemlerde bile böyle oldu.

Bu durum alexa verileri ile bizi doğrulamakta zaten youtube halen Tr den girilen 5. site durumunda.46. sırada olan open dns'i,49. sırada olan ktunnel'i gördüğümüz zaman yasak konusunuda pek kimsenin bişey takmadığını söyleyebiliriz.

Youtube yokluğunda Tr den ortaya çıkan klonlarıda oldu türkçe olan ve yine bir çok içerik paylaşılan.fakat asıl kazancını +18 elementlere izin vermesiyle sağladığını biliyoruz.Asıl kazancı bana göre vimeo ve dailymotion sağladı bu durumda.Dailymotion sitesini türkçeleştirerek hem uluslar arası durumunun getirdiği video zengiliği sayesinde kendisini kabul ettirdi.Vimeo ise hd video sunumu yapmasıyla reklamcıların ve görsel sanatlar ile ilgilenenlerin gözdesi oldu.Kalite ve içerikle bu iki site diğer türk benzerlerinin önünde oldu.

Not:Vimeo sitesinin tasarımında bence şuana kadar gördüğüm en iyi video sitesi tasarımı.

http://www.vimeo.com/

http://www.dailymotion.com/tr

Alexa nın tr listesi burada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası