2 Nisan 2014 Çarşamba

Yerli Facebook Geliyor!



Hep böyle bir başlık atmak istemiştim yıllardır. Yerli girişimcilerimizin "yerli Google", "yerli Facebook" ve "yerli Twitter" gazıyla yeni sosyal ağlar (çoğunlula bişeyin klonu olarak) kuruyorlar. Hedeflerini pr ajanslarının servis ettiği haber başlıkları ile koyan sosyal ağlara ben de elimden geldiğince yenilikleri takip etmek ve "gerçekten var olan sosyal ağlardan farklı bir fayda sağlıyorlar mı acaba?" konusu hakkında merakımı gidermek için üye oluyorum.

Bu sıralar meraklanıp göz attığım bazı sosyal ağların listesini aşağıda bulabilirsiniz. Kısa tanıtımlarını da yanlarına yazacağım. Sahipleri girişimcileri veya kullanıcıları bu yazıya denk gelirse sosyal ağları hakkında küçük söyleşiler yapmak isterim kendileri ile. Konu hakkında (cg1984@gmail.com'a mail atabilirsiniz söyleşiyi bloguma taşıyabilirim.)

http://quup.com/welcome : Şu an bana kalırsa Türk topraklarında çıkmış en derli toplu girişimlerden birisi. Sosyal ağ ve biraz daha fazlası olarak tanımlayabiliriz .

http://connected2.me/register/  : Chatroullete klonu olarak tanımlayabileceğim girişim internet yasaklarından sonra yükseliş gösteren Anonimlik kavramını ön plana almasıyla dikkat çekici bir uygulama.

https://crushmania.com/  : Kullanıcıların üye olduktan sonra birbirlerini beğenmesi ve aynı kişilerin birbirlerini beğendikleri anda bildirimler gönderilen bir sosyal ağ. Başka popüler bir sosyal ağda da yer alan bu kurgu bakalım tutacak mı?

http://www.neokur.com/uye-ol/ : "Entellektüel arkadaşlıklar kurun" mottosu ile dikkat çeken sosyal ağ, kitap okuma alışkanlıları ve kitap zevkleri ile kullanıcıları birbirine bağlamayı amaçlıyor. 

http://nediyor.com/  :Ünlülerin gündemdeki konulara yorum yaptıkları daha doğrusu ünlülerin twitter hesaplarıda yer alan yorumlardan  derlenen bir site. Bu konulara dışarıdan kullanıcıların da yorum yapması ile sosyal bir halen içerik tabanlı site kullanışlı arayüzü ile dikkat çekiyor.

http://www.tivilog.com/default.html : TV programları üzerinden ilerleyen bir sosyal ağ. Sosyal TV kavramı ve kullanıcıların TV başına telefonlarını da ellerinden bırakmadıkları içgörüsünü ele alarak kurulan sosyal ağ, listemizdeki (hatalı olabilir) en eski sosyal ağ! 

https://itunes.apple.com/tr/app/trendin/id618612882?l=tr&mt=8  :Kullanıcının gerçekleştirdiği eylemi(Check-in mantığı ilerliyor.) gerçek zamanlı olarak paylaşıp benzer kullanıcılarla iletişime geçebilmesi üzerine kurulu bir sosyal ağ. Bu ağ mobil platformlar üzerinden ileliyor.

Bugünlük bu kadar.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası