22 Nisan 2011 Cuma

Hanna ve Facebook Hareketleri



İzlemeyi beklediğim filmler olursa burada sosyal medya hareketlerine biraz göz atarak asıl bildiğim yerden filmlere dokunmaya çalışırım. Burada filmler hakkında ahkam kesmeyi tercih etmem genellikle. Zevk meselesi işte uzatmayayım. Yine beklediğim bir film olan Hanna filminin sosyal medya hareketlerine göz atayım.

Facebook Sayfası 

Film çok büyük film olamayacak zaten yönetmeni büyük filmler yapmaz ama her zaman iyi filmler yapar( Joe Wright) Neyse sinema tarafına girmeden dikkatimi çeken bir iki noktayı söyleyeyim.

* Yapım Şirketi ipi eline almış: Disney'in sosyal medyada nasıl güçlendiğini biliyoruz. Focus Features  şirketi de adeta bu durumdan feyz almış ve yapımcılığını yaptığı ve Facebook sayfaları olan bütün filmleri bir çatı altında toplamış. Beğeniler kısmı işte bu konuda önemli burada hangi sayfanın gerçek sayfa olduğunu anlamamız daha kolaylaşıyor.

* Filmler müzikleri ile hatırlanır: Hele bir de Hanna'nın müziklerini The Chemical Brothers gibi bir grup yapıyorsa bunu dillendirmemek eksik olur bir de bu paylaşım dünyasında Facebook sayfasında da yer açmamak daha büyük eksiklik olurdu. Hanna filmi bu işi gözde kaçırmamış. RootMusic Band Page uygulamasını hemen sayfaya iliştirivermiş ve filmin müziklerini eklemiş.

* Hedefimiz belli: Duvarını incelediğiniz zaman dikkat çeken şeylerden birisi bu sayfanın kimin için yapıldığının farkında olunması. Örnek olarak övgülerden bahsederek Ain't It Cool News sitesinden alıntı yapıyor.(Bu site de neyin nesi neden bu kadar önemli diyenlere şu yazıya göz atmalarını öneririm) Filmin sketch(daha açık haliyle çekim öncesi çizgi romanvari eskizler) çalışmalarını paylaşarak işin farklı bir yönünü ortaya çıkartmaya çalışıyorlar ki bence güzel bir detay. Bu işin ciddi meraklıları var. Kısaca duvarda paylaşılan herşey geek-nerd tayfasına hitap ediyor her şekilde. Film direkt olarak geek-nerd filmi olmasa da bu içerikler ile internetin asıl etkili kullanıcılarını yakalamaya çalışmaları başarılı bir hareket olabilir.

* Tablar iyidir kullanalım : İşte burası da başarılı bir diğer ayak olmuş. Özellikle Hanna Challenge tabı filmin hikayesini bir şekilde çok basit oyunlar ile anlatmayı başarıyor bana kalırsa. Çünkü filmi yukarıda dediğim gibi büyük bir film değil bu yüzden yapılacak bütün işlerde bu yoldan yürümek gerekli. Minimalist bir duruş sergilenmesi gerekli, yapılan abartılı her hareket filmi ilerleyen yıllarda da hatırlanır bir hala getirmeye çalışan fanları en kaba tabirle ürkütmemeli. Yapılan oyunlar bu mesajı gayet başarılı bir şekilde veriyor.

Filmin sayfasında benim gözüme takılan incelikler bunlar oldu. Belki biraz fazla detaylı bile düşünmüş olabilirim. Arada sevdiklerimize kıyak geçeceğiz haliyle. Neyse bugünlük bu kadar yeter. Haftasonu 23 nisan ve ALES var ikisi de herkes için iyi geçer umarım.

Not: Hanna,10 haziranda Türkiye'de vizyona girecek.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası