7 Mart 2011 Pazartesi

Bunları paylaşasım var # 62 (Kişisel marka değeri ölçümü)

Sosyal medya yaygınlaştığından beri herkes "nasıl farklılaşırım, göz batarım" diye çaba sarf etmekte. Herkesin bu durum için kendi yolu var elbette. Bir de bu durumun nasıl ölçüleceği konusu var. Bu konu hakkında  Smart Blog on Social Media ölçüm araçlarının altısını sıralamış ve yorumlar ekleyerek neden bunları kullanmamız gerekir not etmiş.

Hangi altı ölçüm aracı bunlar diyorsanız işte şu araçlar.

Klout: Influencer kavramını öğrenmek için insanların Klout skorlarına bakmanız yeterlidir çoğu zaman. Kimin ne paylaştığını ve Twitter hesabını nasıl kullandığını öğrenmeniz Klout sayesinde olur.

Twitalyzer : Twitter analiz aracı kendi adından anlaşılacağı gibi. Twitter kullanıcı adınızı girip Impact Score'nuzu ortaya çıkartıyor.

BackType : Linklerin sosyal ağlarda olan etkinliğini araştıran bir araç kendisi. Bir çok kişinin bildiği gibi aynı zamanda bloglar için yorum eklentisi de sağlıyor bu araç.

PostRank : Yazdığınız blogların postlarını skorlayan bir araç oldukça popüler ve net sonuçlar çıkartıyor kendisi. Reader ile entegre çalışıyor olması takip ettiğiniz blogların Postrank değerlerini öğrenmenizi sağlıyor.

Your LinkedIn Profile Stats (Linkedin Profil istatistikleri) : Linkedin'i kullananlar bilir profilinizi gezenlerin hangi sektörden çalıştığını, hangi günlerde profilinize girdiğini öğrenebilirsiniz.

Bit.ly : Son zamanlarda adını Libya sayesinde daha çok duyduğumuz ve erişimi konusunda kafamızın karıştığı servisin çok ciddi bir analiz altyapısına sahip olduğunu unutmayalım.

Yazımızın linkini tekrar verelim daha ciddi ve profesyonel bir bakış açısı ile yazılmış bu yazıyı da gözden kaçırmamanızı sağlayalım.

6 tools to measure your personal branding efforts  

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası