1 Aralık 2010 Çarşamba

En çok oyuncusu olan 25 Facebook oyunu (1 Aralık 2010)


 Bu ayın birincisi bu seriyi yazmaya başladığımdan beri Farmville. Bir değişiklik yok halen tepeden bu ay yine oyuncu kaybetmişler. Bu ayın listesi ile ilgili bir detay Social Games Inside listesinde "game-like" tabir ettiği oyunlara yer vermeyecekmiş. Bu oyunlar Quizplanet ve Birthday Card oyunları. Geçen ay listede olan bu oyunların bu ay listede olmamalarının nedeni bu yeni sınıflandırma.

Bu ayın büyük kaybeden Mafia Wars diğer büyük kaybedenler Farmville, Texas Hold'em Poker, Cafe World, Treasure Island, Petville (Zynga) Mindjolt Games (Mindjolt) Happy Aquarium (Crowndstar)  Bir çok diğer oyunda yine düşmeler var yine bu ay.

Bu ayın büyük kazananı Crime City (Funzio) 3.5 milyon oyuncu kazanmış.Diğer kazananlar Millionaire City,  Buble Island, Car Town.

Geçen ay listede olmayıp bu ay listede olan oyunlar ise Mall World ve bu ayın en fazla oyuncu kazanan oyunu olan Crime City. Inside Social Games Mall World oyununu sadece kızlar için bir oyun olarak tanımlıyor. Sanırım ilk kez kızlar için bir oyun yapılıyor. Benim ilk gördüğüm oyun bu. Erkek odaklı oyunlar her zaman yapılır fakat sosyal oyun dünyasında böyle bir oyun olması güzel bir adım.(Eğer daha önce yapılmış olsa bile ben görmedim kusura bakmayın)

Zynga bu listenin yine hakim gücü. İlerleyen günlerde Disney sanırım karakterleri üzerine kurulu oyunlar ile bu dünyaya resmi olarak adım atacak Playdom'u çılgın bir fiyata satın almasından sonra pek bir hareket  göremedik aslında. İlk 25 listesinde sadece 2 oyunu olması da bunu kanıtlıyor. Eğer karakter temalı oyunlar gelirse Zynga'nın ilk on hakimiyeti kırılabilir. Fakat Disney oyunlarını hedef kitlesi(Bu benim tahmin ettiğim hedef kitle yoksa Kayıp Balık Nemo'yu sevmeyen mi var?) Z jenerasyonunu göre ayarlaması lazım sosyalleşme yerine tek başına ilerleyebilen oyunlar lazım. Daha doğrusu sosyal medya içinde sosyalleşmeye zorlamamalı kimseyi.(Z jenerasyonu için en çok söylenen özelliklerden biri bireysellikleri wiki maddesini vereyim) Neyse burada durayım haddimi aşmayayım.

Neyse listenin sahibinin Inside Social Games olduğunu hatırlatıp yazıyı bitireyim.  

Not : ArcadeMonk adlı yerli oyun firması, Kebap Dünyası adında bir oyun başlatmış . Beta davetiyeleri varmış Webrazzi'nin şu yazısında meraklısına duyurulur. Yapımcı şirkete başarılar bu listede görmek dileğiyle iyi şanslar.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası