21 Ekim 2010 Perşembe

Böyle Olur Sosyal Medyanın Cadılar Bayramı


 Sosyal medyanın bir çok şekilde popüler kültürü etkilediğini, bu devrimin hayatın her yerine bazen moda çekimlerine konu olduğunu, bazen filmlere bazen de, hayatın tam içine girdiğini gördük onlarca kez.

Ben ilk kez görüyorum belki gören bilen olmuştur ama böylesine geleneksel bir şeyi etkilediğini ilk kez görüyorum. Know Your Meme ve Urlesque'in destekleriyle HallowMeme Kıyafet Balosu düzenleniyor. Bu sene ikinci kez yapılıyor. Bu bizi ilgilendirir mi demeyin bizim memlekette halen sosyal medyanın rüzgar olduğunu düşünen insanlar var bir de bu açından bakın :)

Normal Cadılar bayramından 2 gün önce düzenlenecek partide internet memelerinden esinlenen kıyafetlerin giyilme zorunluluğu var. Hatta Know Your Meme'nin blogunda hangi kıyafetlerin nasıl oluşturulabileceği konusunda bir liste bile var. Örneğin şurada Old Spice Guy kıyafeti oluşturma şeması bulunmakta. Şurada ve şurada geçen sene olan partiden görüntüler var. Partinin resmi blogu şurası.

Bu arada işin etkinlik düzenleme tarafı da müthiş çalıştığını belirtmek lazım. Sosyal medyayı nasıl kullandıklarını izlemek öğrenmek lazım. Bu partiyi düzenleyen adamlar sosyal medyayı da dolaylı olarak kontrol ediyor. Ne kadar sevdiğimiz veya sevmediğimiz ıvır zıvır varsa buralardan sağa sola dağılıyor. Elbette sosyal medyayı iyi kullanacaklar yaptıkları işler için.

Özellikle etkinliğe ait bir blog olması çok mantıklı ve başarılı. Nedeni ise bu sürekli bir etkinlik olarak planlanmış. Aynı zamanda etkinlik için bir çok bilgiyi buradan paylaşıyorlar. Geçen sene olan etkinliğe katılanların gönderdiği fotolarla etkinliğin neler vaadettiğini görebiliyoruz.. Blog açılmasının iyi bir yanı ise bloglar yapıları gereği insanları konuşmaya davet eder. Oluşturulan bu hava ile insanlara dileklerini ve eleştirilerini blog aracılığı ile iletebileceklerini hatırlatılabilir. Yapılan iş çok başarılı olacak gibi sosyal medya tarafında.

Görsel Know Your Meme'den.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası