27 Ağustos 2010 Cuma

Vodafone vs. Hamilton

Viralblog.com'da gördüm bugün bu işi. Vodafone Hollanda'nın yeni geniş bant internet servisini tanıtmak amaçlı başlatılan bir kampanya bir Facebook kampanyası  Facebook vs. Hamilton  .

Bu kampanya şöyle işleyecek kısaca anlatayım yukarıda yazıyor ama bir iki küçük bilgi vermekte yarar var. Vodafone 28.800 Facebook üyesinin fotolarını istiyor ve bu fotoları 288 mb edeceğini hesaplıyor ve ortaya bir iddia atıyor. Hamilton 2.7 kmlik bir parkuru bitirene kadar bu 288 mblik veriyi download edebiliriz ve bu verileri oluşturmak için bize katılan 28.800 kişiden 10 kişiye de ödül veririz.

* 5.338 kmlik İstanbul Park en iyi tur zamanı 1.24.77 ile Juan Pablo Montoya'ya ait.

Katılanların profil fotoları kullanılarak oluşturulan F1 aracından bir görüntü. Her ülkeden katılımcı olabilir ama ödüller sadece Hollanda'ya gidecek.

Azınlık Raporu efekti ile X-Men Cerebro efekti arası bir şey gibi olmuş değil mi? Ben katıldığımda iddianın sonuçlanmasına 16 gün vardı ve 1.531 kişi katılmıştı yarışmaya.

Bizimkiler gibi göreceli verileri yarıştırmak yerine "biz şu kadar mb veriyi şu kadar dakikada download ediyoruz" demenin eğlenceli ve sosyal yanı bu iş. Sağladıkları hizmetin tam olarak ne kadar hızlı olduğunu da size sunuyor ya da merak ettirme özelliği ile kampanyayı takip etmenizi sağlıyor.  Eğlenceli güzel iş linklerden girip inceleyiniz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası