31 Ağustos 2010 Salı

Topluluk Yönetmek Zor İş (Türkiye-Yunanistan maçı üzerinden)


Türkiye-Yunanistan basketbol maçı vardı bu akşam malum Dünya Basketbol Şampiyonası var. Neyse bizim çocuklar yine kazaya uğramadılar bu engeli de geçtiler. Yunanistan'ı mağlup ettiler(76-65).

Tabii bu arada Fiba Facebook sayfası da boş durmuyordu haberleri geçiyordu ama unuttuğu bir şey vardır. Türk ve Yunan taraftarların ateşi her yere bulaşabiliyordu. Fiba bu duruma müdahale etme konusunda biraz geç kalınca Facebook yorumları ırkçı söylemlere bulandı. Spora karışmaması gereken şeyler bunlar. Fiba her ne kadar durumu çözmüş olsa da bir çok insanın görmemesi gerek yorumlarla göz göze geldik.

Fiba bir şeyi unutmuştu. Artık hayat onların geçmişte olduğu gibi işlemiyordu. İnsanlar maçları seyrederken bir yandan da Facebook'a yorumlarını yazıyorlardı. Tamam herkesin Twitter hareketlerini kontrol edemezsin buna lafım yok ama Facebook kontrolünü sağlaman gerekliydi. Bir çok insanı olmadık yere rahatsız ettin. Bir kaç kendini bilmez Türk veya Yunan ırkçı yüzünden.

Irkçılık konusunda spor kurumlarının ne kadar önlem aldığını herkes biliyor. Bir çok kez bir küfür yüzünden canları yana sporcuları okuduk veya izledik. Şimdi Fiba ne yapacaksın senin kontrol etmen gereken yerde ilkel bir ırkçılık oyunu oynandı. Suçlu kim? Suçlu bu işi yönetme konusunda sınıfta kalan Fiba Facebook Fan sayfası yöneticileri.

O kadar yaptığı güzel uygulamalar sonunda böyle bir şeyle Fiba eleştirmek istemezdim. Neyse topluluk yönetmek zor iş olduğu kadar diyelim mi ne diyelim bilmiyorum.

Yapacakları, sadece bu iş için fanlardan yardım istemekti eğer paranız yoksa. Elbette böyle bir kurumun parası olmaması bir bahane olmayacağına göre dil bilen topluluk yöneticilerini oturtacaksın hesabın başına. Onlar bu sorunları çözecek, işin kızışmasını önleyeceklerdi. Ufak atışmalar olacak ama bir dozu var bu işinde.

Not: Yazılanları kayıt etmiştim ama burada yayınlamaya gönlüm elvermedi. Tahmin edin işte ırkçılık hastalığına tutulmuş insanları yazacağı şeyler işte gerek yok fazlasına. Linke tıklarsanız ve postlara yapılan yorumları okursanız halen var olan kalıntıları görürsünüz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası