4 Ağustos 2010 Çarşamba

Fflick ve Sportmeets (Şerefsizim aklıma gelmişti)



Fflick Twitter hesabınızı analiz edip hangi yazdığınız tweetlerde hangi filmlerden bahsettiğinizi ortaya çıkartan bir site. Aynı zamanda takip ettiğiniz kişilerinde hangi filmlerden bahsettiğini gösterdiğini unutmadan söyleyelim.

Site hangi filmlerden kaç kere bahsedildiğini göstererek aynı zamanda bir sinema trend sitesi olarak görülebilir. Hangi arkadaşlarınızın kaç kere filmlerden bahsettiğin görebilirsiniz. Filmler için özel hazırlanmış sayfalarda var olduğunu söyleyelim. Bu sayfalarda filmlerin ne kadar beğenildiği ve film hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu site film yapımcıları için bedavadan  sosyal medya takibi yapabilmelerini sağlıyor. Film sayfasında yazılan tweetleri   Interesting Latest Positive Negative şeklinde sınıflandırıyor olması hep izleyiciye hem de yapımcı firmaya avantaj sağlıyor. Tabii halen Türkçe algılaması olmadığı için pozitif ve negatif tepkileri ayrıt edemiyor sistem. Yine film sayfasında film ile ilgili en gözde olan tweetleri listeliyor olduğunu da unutmayalım. Benim fflick adresim burada



Sportmeets ise bir organizasyon yönetme sitesi fakat bu organizasyonların daha çok spor ile ilgili olanları olduğunu unutmadan söyleyelim. Facebook etkinlik sayfasının yetersiz olduğunu ve bu sayfanın spor etkinlikleri için uygun olmadığını düşünen kişiler için uygun bir araç gibi görünüyor.

Siteye ilk giriş yaptıktan sonra size çevrenizde olan popüler sporları öneriyor. (Twitter ile giriş yaptıktan sonra bir daha ekstra mail adresi kullanmanızı gerekiyor). Spor etkinlikleri oluşturmak için ilk önce bir grup oluşturmanız gerekiyor. Etkinlik oluşturur iken 4 seçeneğiniz var. Spor tiplerine göre değişen seçenekler bunlar. Match or Game, Practice, One on One, Social seçenekleri var. Etkinlik düzenleme sayfası Facebook etkinlik sayfasından dana detaylı olduğunu söylemek gerekir.Facebook etkinlik sayfasında olamayan etkinliklerin kaç kişi olacağı seçeneği burada var  ya da buluşulacak yer gibi seçenekleri

Son olarak  "şerefsizim benim aklıma gelmişti" olarak paylaştığım bu servislerin ortak noktalarına dikkat çekmek isterim. Artık insanlar bir site oluştururken bu sitelere Facebook ya da Twitter hesapları ile girilmesini sağlıyorlar. Bu sitelerde insanlara üyelik için ekstra vakit  tükettirmiyorlar. Bu eklentiler sitelere daha kolay üye olmalarını sağlıyor insanları. Artık sosyal medya araçlarında olan hesaplarımız bizim digital kimliğimize dönüşüyor.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası