20 Mart 2010 Cumartesi

Öğrenciler için sosyal ağlar

Facebook var iken ya da her üniversitenin kendi forum var iken ne gerek var dediğinizi duyar gibiyim fakat bu tarz sosyal ağların bir çoğu facebook'un veremediği şeyleri verebiliyor üyelerine.

Türkiye internetinde öğrencilere özel bir çok sosyal ağ var bunların bazıları için bir araştırma yapmam gerekti. Her ne kadar bir çok üniversite kendi forumları üzerinden bir çok şekilde bu tarz sosyal paylaşımlarını gerçekleştiriyor olsa bile bir çok öğrenci sosyal ağı gayet aktif olarak Türk web dünyasında yer alıyorlar. Bu sosyal ağları içtenlikle facebook'a karşı duruşlarından dolayı tebrik ediyorum.

Haklarında hiçbir şey yazmayacağım deneyin elbette sizi çeken bir şeyler bulabileceksiniz.

Studentsn.com

turkstudent.net

hocam.com

sanalkampus.com

ortakantin.com

morbant.com (E tohum finalistlerinden)

unililer.com

younitr.com

akampus.com

Bu bir sıralama değildir rastgele dağılmıştır. Bu kadar çok olduklarını bile bilmiyordum. Keşke ilerde bir ikisi birleşse de büyük ağlara dönüşseler. Türkiye için bu kadar çok ağ olması pek yararlı değil hele ki facebook gibi bir devin yanında.

Bazı sitelerin arkasında gerçekten büyük ekipler var özellikle ortakantin , studentsn
ve hocam.com diğerlerine göre biraz daha ilerde. Morbant ise etohum finalistlerinden olmasıyla diğerinin önüne geçiyor gibi görünüyor. Hepsi başarılı olsun ister gönül.

A kampüs gibi eskilerin gayet büyük ağı şimdilerde o ününü kaybetmiş gibi görünüyor. Zamanında bir çok sıkı kullanıcısı olan site şimdiler eski canlılığından uzak gibi görünüyor.

Bu listede olan sitelerin bir çoğunun üniversite temsilciliği üzerine çalışmaları da var. Bir çoğu bilinirliğini böyle arttırmak istiyor.

Tekrar tekrar hepsine başarılar diliyorum.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası