14 Kasım 2009 Cumartesi

Google vs. News Corp.

Aslında başlık tam olarak doğru değil çünkü gelinen durumda google bir karşılık vermiş değil fakat Murdoch direkt hedef gösterdiği için böyle bir başlık atmak iyi olur diye kullandım.

Neyse konu hakkında görüşüm şöyle benimde ;Murdoch içeriklerinin paralı olması gerktiğini ve bu içeriğin artık googleda listelenmeyeceğini istediğini söylemiş.İçeriğinin paralı olması mantıklı ki biz bloggerlar gibi pek bir zahmete girmeden haber ve içerik oluşturuyoruz.Elbette çok sıkı bloggerlar var ama içerik üreticisi olmak bambaşka ve çok zor bir iş binlerce insan binlerce çalışan bir sürü gider ve bunca iş üstüne bedava içerik istemek biraz insafsız bir durum.Hele ki her yerde reklamlar halen istenilen durumda değil cümleleri kurulurken.

Fakat Googleda listelenmeme durumu biraz düşündüğünden ters tepebilir şöyle ki.Tabi bu konuda tam olarak yorum yapmak için yabancıların internet alışkanlıklarına yüzde yüz hakim olmak lazım.Ben sadece Tr yi baz alarak konuşacağım.Bende dahil bir çok insan google'ı adeta adres çubuğu gibi kullanma durumu var bunu anlamak ve anlatmak şöyle kolay aslında.En çok aramalarda listelenen kelimeler içinde facebook var daha kestirme nasıl anlatılabilir ki.Eğer aradığımız şey googleda yoksa internette de yoktur.Yani News corp. artık gözden uzak gönülden ırak duruma düşecektir.

Benim fikirlerim böyle fazla bir şey belirtmeye gerek yok.Murdoch öncü bir insan bir deneme yapacak tutup tutmadığını göreceğiz.

Haberlerin linkleri webrazzi yahoyt

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası