10 Mart 2015 Salı

Sosyal medyacının alet çantası


Sosyal medyacılar işini yapmak için masaya bağlanmak zorunda değildir fakat masadan kalktığı ada işini kolayca yapabilmesi için bazı araçlara ihtiyacı var. Nedir bunlar? Saymaya başlıyorum.

TABLET
Evet herşeyin başı hesaplara kolayca erişebileceğiniz bir tablet. Android tablet olması fiyat performans açısından sizi kurtaracaktır. Piyasada olan giriş seviyesi Samsung, Vestel veya Huawei tabletler sizin işinizi görecektir. Bir adet power bank edinmeniz de iyi olacaktır. TP-LINK'in çok başarılı ürunleri var.

DROPBOX
Kesinlikle bir hayat kurtarıcı. Masa veya dizüstü bilgisayarınızı, telefonunuzu ve tabletinizi senkronize ettiğiniz takdirde 3 GB alanınız olacak. Bu alan gayet yeterli olacak. Bu hizmetin alternatifi olarak Google Drive, One Drie gibi hizmetler işiniz görecektir.

TOPLULUK YÖNETİM ARAÇLARI
İşinizi kolaylaştıracak bir aracı kullanmanız işini çok kolaylaştıracak. Ek olarak taşınabilir cihazınızda kişisel hesaplarınızla profesyonel hesaplarınızı karıştırmamazını sağlar.

Burada seçeceğiniz aracın mobilde ne yapabildiğini iyi test edin. Benim iki önerim var. Hootsuite ve Sproutsocial ikisinin de mobilde yapabildikleri gayet üst düzey fakat ücretliler. (Hootsuite sınırlı hesap bağladığınız takdirde bedava). LinkedIn hesapları yeni trend olduğu için burada tercih için bir artı değer olarak düşünülebilir.

OFİS PROGRAMLARI
Ofis programları kulllanacağınız tabletin olmazsa olmazıdır. Kingsoft,   Polaris gibi ofis programları işinizi görecektir. Metin düzenleyip, excelde küçük çaplı raporlar yapabilirsiniz. Görsel olarak çok başarılı olmasa bile sunum bile hazırlayabilirsiniz.

HATIRLATICILAR VE NOT ALMA ARAÇLARI
Burada son zamanlarda sıklıkla kullandığım Google Keep'i önerebilirim. Temel ihtiyaçları karşılar, not alırsıniz to-do listeleri hazırlarsınız, basit bir şekilde organize edebilirsiniz, notlarınız mail olarak gönderebilirsiniz. Elbette Evernot gibi daha derin özellikli araçları da eliniz altında bulundurabilirsiniz. Basit bir alternatif olarak ColorNote'u da aklinizda bulundurmanız iyi olur. Unutmayın en iyi içerik takvimi küçük notların birleştirilmesiyle ortaya çıkar.

HABER KAYNAKLARI VE RSS TAKİP ARAÇLARI
Google bu işten çekildiğinden beri ben de RSS kaynaklarını takip etmekten vazgeçtim. Bunun yerine alternatif haber kaynaklarına kaymaya başladım. Burada Twitter Liste özelliği ve Pulsee hayat öpücüğü oldu. Pulse'da oluşturduğum akışlar ve Twitter Listeleri gayet besleyici bir kombinasyon oldu.

Benim sıklıkla kullandığım araçlar bunlar. Bu araçlar ile gayet başarılı bir şekilde sayfalarını yönetebilir ve işinizi devam ettirebilirsiniz.

Saygılar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası